Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Inge en Bart over de inboedelservice

Bart en Inge maakten de woning van hun ouders leeg met de inboedelservice: “Makkelijke en betaalbare oplossing”

De inboedelservice is een dienst van Kringwinkel waarbij een team een volledige woning leegmaakt en borstelschoon achterlaat. Bart (64) & Inge (50) wonen samen in een appartement in Antwerpen. Ze maakten beiden al gebruik van deze service. Bart voor het leegmaken van het huis van zijn ouders en zijn eigen gezinswoning, Inge voor haar ouderlijk huis.

Toen Bart’s ouders naar een woonzorgcentrum verhuisden overtuigde hij zijn broers en zus ervan om gebruik te maken van de inboedelservice. “Er lag gigantisch veel gerief in hun huis en wij hadden allemaal weinig tijd voor de opruim door onze fulltime jobs.” vertelt Bart. “Bij de inboedelservice van De Kringwinkel wist ik dat we een redelijke prijs zouden betalen voor het werk dat moest gebeuren.” vertelt hij.

Ook Inge koos voor de inboedelservice toen haar vader stierf. “Mijn moeder woonde ondertussen al op een appartement en zij zag die verhuis emotioneel gezien niet meer zitten.” Vertelt ze. Daarom besloot ze samen met haar broer gebruik te maken van de inboedelservice. “Dat emotionele aspect was toch ook wel belangrijk. We zagen het niet zitten om daar alles op te ruimen met ons twee.” zegt Inge.

Inge en Bart appreciëren de praktische kant van de service “Het gaf ons tijd voor andere dingen. Het is gewoon een super gemakkelijke oplossing, je koopt eigenlijk vrije tijd.” vertellen ze. Met dat argument hebben ze ook hun broers en zussen kunnen overtuigen om hiervoor te kiezen. “Ik raad het echt altijd aan bij vrienden en familie die klagen dat het veel werk is om de woning van hun ouders leeg te maken. Veel mensen vinden het ook moeilijk om spullen weg te doen. Het helpt om dit aan anderen over te laten.” vindt Bart.

“Het gaf ons tijd voor andere dingen. Het is gewoon een super gemakkelijke oplossing, je koopt eigenlijk vrije tijd.”

Toen Bart zijn eigen gezinswoning verkocht om met Inge, zijn nieuwe partner, in Antwerpen te gaan wonen koos hij opnieuw voor de service. “Bij ons eigen huis heb ik zelf meer gedaan en enkel de grote spullen aan de inboedelservice overgelaten. Het ging deze keer dan ook over mijn eigen spullen.” vertelt hij.  Bij de inboedelservice maak je eerst een afspraak voor een kijkbezoek. Op basis daarvan wordt een offerte opgemaakt die de kosten in rekening neemt. “Dat is eigenlijk heel handig, hoe meer spullen je er vooraf zelf uit haalt, hoe minder je betaalt en omgekeerd.” vertelt Bart.

 

Wat door de inboedelservice opgeruimd wordt komt rechtsreeks in de kringloop terecht. “Ik hoor soms collega’s die een container voor hun deur zetten en alles weggooien.” zegt Bart. “Dat snap ik niet, er wordt dan niets meer hergebruikt. Ze doen dat uit prijsoverwegingen maar volgens mij ben je goedkoper af met de inboedelservice.” zegt hij.

Praktische informatie

Wil je zelf ook gebruik maken van de inboedelservice? We zetten even alle praktische informatie op een rijtje:

  • Wij werken in Groot-Antwerpen, Wijnegem, Schoten, Wommelgem, Borsbeek, Kapellen, Stabroek en Brasschaat
  • Maak een afspraak voor een kijkbezoek via 03 217 25 10 of info@dekringwinkelantwerpen.be
  • Onze medewerker komt langs en maakt samen met jou een duidelijke lijst van alles wat weg gehaald moet worden
  • Op basis hiervan schatten wij in hoeveel tijd de voorbereiding en de boedelruiming zelf zullen vragen. We brengen ook in rekening hoeveel mensen en welke materialen nodig zijn (parkeerborden, ladderlift…)
  • Dat vertalen we in een heldere en eerlijke offerte waar je al dan niet mee akkoord gaat
  • De prijs is de prijs. Geen verrassingen de dag zelf.
  • In een-twee-drie wordt het huis of appartement zorgvuldig opgeruimd en leeggemaakt.
  • Alle spullen gaan de vrachtwagen in en worden naar ons sorteercentrum gebracht  en worden maximaal hergebruikt. Wat niet herbruikbaar is sorteren we uit voor recyclage.
Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction