Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

The Empty Shop is een sociaal, duurzaam en lokaal initiatief van Kringwinkel Antwerpen en Curieus waar je nieuwe, maar ook kwalitatieve tweedehands kleding kan shoppen voor een goed doel. 

We starten we met een lege winkel, met lege kleerhangers, lege schabben. Door middel van donaties of sponsoring van (lokale) ondernemers en organisaties wordt onze winkel langzaam gevuld met kleding die anders stof verzameld in een magazijn of op de afvalberg terecht zou komen.

Met de opbrengsten van The Empty Shop biedt Kringwinkel Antwerpen een eerste werkervaring aan vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, als opstap naar een nieuw of zelfstandig leven. (Meer hierover lezen, Ruaa en Rana werken allebei bij Kringwinkel en vertellen hier hun verhaal).

In 2021 organiseerden we een succesvolle editie in circuit op Nieuw Zuid, waar we veel mooie pers aandacht maar ook vooral veel mooie donaties mochten ontvangen. Niet alleen ATV, Marie Claire en GVA kwamen een kijkje nemen, The Empty Shop werd ook bezocht door onder andere Hinda House, Soe Nsuki en Lien Van de Kelder. We ontvingen hele mooie giften van duurzame modemerken en organisaties zoals HNST en Yuma Labs, maar ook Antwerps trots Arte, Nathalie De Vleeschouwer, An Buerman en Tim Van Steenbergen doneerden kleding voor het goede doel. 

Dit jaar trekken we naar Wijnegem en vind je onder andere kwalitatieve donaties van wereldwijd bekende merken uit winkels van het Wijnegem Shop Eat Enjoy zelf. Ook lokale organisaties en initiatieven vinden in 2022 nog steeds hun weg naar The Empty Shop.

Maar The Empty Shop is niet hetzelfde zonder jouw donatie als bezoeker van Shop Eat Enjoy! Kom daarom ook zeker je eigen kwalitatieve kleding bij ons binnenbrengen die een tweede leven verdient. Zo vullen we samen The Empty Shop met nieuwe én tweedehands parels.

Naast shoppen en doneren, kan je bij The Empty Shop ook terecht voor leuke workshops, activiteiten en een speciale programmatie die het goede doel ondersteunt.


Geven omdat je geeft

Dit jaar zamelt The Empty Shop geld in om vrouwelijke vluchtelingen een eerste werkervaring te geven op de Belgische arbeidsmarkt. Door tijdens The Empty Shop kledij te doneren of te kopen krijgen deze vrouwen de kans om zich verder te ontplooien in de maatschappij en een positieve werkervaring op te doen.

Openingsuren

Maandag  10u - 20u
Dinsdag 10u - 20u
Woensdag 10u - 20u
Donderdag 10u - 20u
Vrijdag 10u - 21u
Zaterdag  10u - 20u

Wijnegem Shop Eat Enjoy
Turnhoutsebaan 5
2110 Wijnegem

Rana behaalde een diploma pedagogie in Syrië en daar was ze lerares lager onderwijs. Ze woont sinds 2018 in België en werkt momenteel in Kringwinkel in de Abdijstraat. Door haar job bij Kringwinkel kan ze Nederlands leren en volgt ze fietsles. Deze werkervaring helpt Rana om zich te ontplooien in de maatschappij en haar toekomst in België verder op te bouwen.

'Ik ben graag in contact met klanten in de winkel, zo kan ik mijn Nederlands ook extra oefenen.'


Ruaa is van opleiding advocate. Ze komt uit Irak en woont nu 4,5 jaar in België. Sinds kort werkt ze in Kringwinkel Schoten. Deze werkervaring zorgt ervoor dat Ruaa de Nederlandse taal verder kan leren en daarmee kan ze in de toekomst een opleiding volgen. Ze wil graag als bediende aan het werk.

'In de toekomst wil ik graag een opleiding volgen en bediende worden.'

Donaties van bedrijven

Verschillende bedrijven, ontwerpers en organisaties gaven aleen bijdrage aan The Empty Shop en steunen hiermee ons goed doel. Van harte bedankt, jullie gift zorgt voor sociale tewerkstelling! 
Wil jouw bedrijf ook een gift doen van bijvoorbeeld overstocks? Laat het ons weten via info@emptyshop.be!

Sponsors 2021
pinterest youtube instagram auction