Menu contact
Gratis ophaling: 015 23 73 93
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

In het kader van het project #circulairevoedselketen ‘Opstart en uitbouw van lokale voedselinitiatieven in een landelijke regio’ organiseren Welzijnszorg Kempen en Foodsavers Kempen twee lerende netwerken: één voor OCMW’s en één voor voedselinitiatieven.

Op 29 september geven we de start van de lerende netwerken met een kennisuitwisselingsmoment over “De comeback van de voedselhulp”. Iedereen met interesse in het thema is welkom!

Het belooft een zeer interessante voormiddag te worden met o.a. een keynote van onderzoekers van het EqualityResearch Collective van HOGENT, Stad Herentals aan het woord over de Cirkel-Shop en een panelgesprek.

Inschrijven kan via: https://welzijnszorgkempen.be/de-comeback-van.../

Meer informatie over de lerende netwerken kan je hier vinden: https://welzijnszorgkempen.be/lerende-netwerken-voedselhulp/

#voedselhulp #dekempen #foodsavers

Foodsavers willen vermijden dat voedseloverschotten op de afvalberg belanden of laagwaardig worden gevaloriseerd. Verlies van voedsel is een verlies van schaarse grondstoffen.

Daarom verzamelen Foodsavers overschotten bij producenten, veilingen, supermarkten en bedrijven. De kwaliteitsvolle voeding die ze ophalen, verdelen ze via sociale organisaties zoals voedselbedelingen en sociale kruideniers, onder mensen in armoede.

Voor de verzameling en verdeling van de voedseloverschotten werven Foodsavers mensen aan die moeite hebben om een job te vinden. Zo vinden zij werk als logistiek medewerker. Dankzij hun nieuwe job vinden mensen de nodige structuur en stabiliteit om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.

Foodsavers zijn organisaties en mensen die sociaal aan de slag gaan met voedseloverschotten. Ze creëren sociale tewerkstelling en hebben aandacht voor armoede.

 

Voeding is een van onze basisbehoeften. Toch verspillen we er veel te veel van. Geen wonder dat recente maatschappelijke uitdagingen zoals de energiecrisis en het Oekraïneconflict het terugdringen van voedselverlies steeds hoger op de agenda duwden. Met succes. Eind oktober lanceerde Vlaanderen Circulair een projectoproep voor innovatieve projecten in de circulaire voedselketen. Inmiddels kregen negen projecten te horen dat zij een deel krijgen van de 780.000 euro financiële steun die minister van Omgeving Zuhal Demir voor de call vrijmaakte.

Vlaanderen Circulair

Foodsavers Kempen

Locatie: Oude Geelsebaan 96, 2430 Laakdal

hilsande.sels@dekringwinkelzuiderkempen.be

Facebook: Foodsavers Zuiderkempen | Laakdal | Facebook

txt
youtube auction