Menu contact
Gratis ophaling: 09 227 25 64
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Plan Plant - aardig groen

Plan Plant - aardig groen

Vanaf nu vind je in de Kringwinkels van Open Plaats tweedehands planten en circulaire plantenaccessoires. Onder de noemer ‘Plan Plant – aardig groen’ krijgen planten, restmaterialen én medewerkers nieuwe groeikansen.

Een duurzaam en sociaal project dus, en ook nog een leuk geschenk voor moederdag.

Tweedekans planten

Wie planten op overschot heeft, kan hiermee sinds enkele weken terecht in de geefpunten van Open Plaats. In het Pierkespark in de Brugse Poort kon je de verzameling zien groeien door de ramen van het magazijn, want hier worden ze verzorgd door enthousiaste medewerkers.

“We verpotten de planten, nemen stekjes, geven water en voeding. En we zorgen voor de juiste hoeveelheid licht en warmte,” zegt werkbegeleider Melissa. “De medewerkers vinden het leuk om te doen en zo doen ze nieuwe ervaring op.

Intussen vroegen klanten ongeduldig wanneer ze ook plantjes kunnen kopen. Dat kan dus vanaf vandaag in de twee Kringwinkels van Open Plaats: Gent - Brugse Poort en Destelbergen.

Kringloop 2.0

Met Plan Plant wil Open Plaats de circulaire economie nog een niveautje hoger tillen. Lore Nachtergaele, coördinator hergebruik, legt uit:

“Niet enkel spullen, maar ook levende planten kunnen in circulatie blijven. Zo sparen we met z’n allen veel grondstoffen, water en energie. Zelfs wat niet herbruikt kan worden, kan als grondstof dienen, en dan is upcycling nog beter dan recyclage.”

Groeikansen voor mensen

Voor een Kringwinkel telt uiteraard ook de sociale dimensie. Directeur Tine Van Rumst licht toe:

“Plan Plant geeft extra groeikansen aan medewerkers in sociale tewerkstelling. Terwijl ze planten verzorgen of zelf iets creatiefs maken, werken ze tegelijk aan hun eigen groei en aan hun arbeidskansen voor de toekomst. We zijn heel blij dat we voor dit project de steun kregen van het ING Fonds voor een meer Circulaire Economie.”

Deel deze pagina:
Overzicht
instagram