Menu
Meer over De Kringwinkel
Onze tweedehands artikelen
Tweedehands kleding

Tweedehands kleding

Wie vaak gaat shoppen, weet het wel: kleding kopen is een dure bedoening! Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Wie graag unieke kledingstukken koopt voor een gunstige prijs, moet zeker eens bij De Kringwinkel langskomen. Je vindt er tweedehands kleding voor ieders smaak en portemonnee.

Je vindt er tweedehands kleding voor ieders smaak en portemonnee.

Waarom tweedehands kleding kopen?

Er zijn genoeg redenen waarom tweedehands kleding even leuk (en misschien wel leuker) is dan nieuwe kledij. Het is natuurlijk gewoon interessant om te snuisteren tussen ons aanbod. Vaak vind je echt originele en unieke stuks die je in een andere winkel niet zal vinden. Ten tweede is tweedehands kledij duurzamer dan nieuwe kledij. Wist je dat de kledingindustrie één van de grootste vervuilers op aarde is? Door de komst van de ‘fast fashion’ wisselen goedkope collecties elkaar heel snel af. Die kledij is trendgevoelig en na een jaar vaak al niet meer ‘in’. Het is een vicieuze cirkel waardoor je steeds nieuwe kleding blijft bijkopen. Tot slot is het ook gewoon veel goedkoper om tweedehands kleding te kopen. Je kan veel meer mee naar huis nemen voor minder geld. Een win-winsituatie, toch?

 

Een duurzame kledingkast is meer dan tweedehands kleding

Je kan nog veel meer doen dan alleen maar tweedehands kleding kopen bij De Kringwinkel om je kledingkast duurzaam te maken. Begin alvast met minder kleding te kopen. Wil je toch iets nieuws aanschaffen? Denk dan eerst na of je het stuk écht nodig hebt, voordat je het koopt. Herstel kleren met een scheurtje erin in plaats van ze weg te gooien of doe aan upcycling. In dat geval gebruik je je oude kleding om er iets nieuws van te maken. Ben je je trui of T-shirt beu? Gebruik ze dan om er kinderkleding van te maken! Wil je een bepaald kledingstuk toch niet meer aandoen? Geef het dan een tweede leven en breng het naar De Kringwinkel.

Tweedehands kleding: ideaal voor retrofans

Wie fan is van retrokleding kan zich helemaal laten gaan in De Kringwinkel. We hebben een ruim aanbod aan vintage en retro tweedehands kleding voor elk budget. De aankoop van tweedehands kleding is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu en sociale tewerkstelling. Ben je geïnteresseerd? Kom dan zeker langs in één van onze winkels of breng ons een bezoekje tijdens onze retrodag.

Tweedehands kleding tweedehands kleding kopen Tweedehands kleding kleding kopen
Tweedehands kleding tweedehands kleding kopen Tweedehands kleding kleding kopen
youtube instagram shop auction