Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
6x logeren in hogere sferen
Nood aan een break? De Kringwinkel zet speciaal voor jou 6 leuke logeeradresjes in de kijker. Nee, niet zomaar logies, maar echte pareltjes waarvan de eigenaars elk op hun manier de wereld elke dag een stukje mooier maken. Hoog tijd om een van deze adresjes te testen en te ontdekken hoe de gastheren en -vrouwen dat dan wel doen!

Fietsen in Haspengouw

Wie graag fietst, kan in het zacht glooiende, groene landschap van Haspengouw zijn hart ophalen. Uitgefietst, maar nog niet uitgerust? In het Gors-Opleeuwse hotel en fietscafé De Pastorie, dat mede gerund wordt door mensen die elders moeilijk werk vinden, kan je na een lange fietstocht terug op krachten komen met een fruitbiertje en streekspecialiteiten. Haal je stalen ros dus maar van stal!

Wie graag fietst, kan in het zacht glooiende, groene landschap van Haspengouw zijn hart ophalen.
Trek je liever richting Oost-Vlaanderen?

Vakantiewoning ahoi, maatje!

Trek je liever richting Oost-Vlaanderen? ’t Schippershuis in Vurste, aan de rand van de Vlaamse Ardennen, is het geknipte logeeradres voor kleine groepen en gezinnen van 2 tot 9 personen die rust en ontspanning willen combineren met een leuk bezoek aan Gent of Oudenaarde. Het huis, dat dateert van 1877, was een herberg voor binnenvaartschippers en werd gerenoveerd met authentieke en tweedehands materialen. Het resultaat? Een charmant vakantieverblijf, aangepast aan alle modern comfort, mét een vleugje nostalgie.

Een klepper van jewelste in de Vlaamse ‘Dardennen’

Halleluja, eindelijk een groen vakantieverblijf waar mensen met een beperking of mensen in armoede van een zorgeloze vakantie kunnen genieten! Waar dan? In De Kleppe, een voormalig klooster in de Vlaamse Ardennen. Ze maken er trouwens werk van sociale tewerkstelling. Dieren verzorgen en leren tuinieren zijn maar enkele van de activiteiten waarmee bezoekers zich kunnen ontspannen. Een echt topadresje!

Halleluja, eindelijk een groen vakantieverblijf waar mensen met een beperking of mensen in armoede van een zorgeloze vakantie kunnen genieten!
Ook in Nederland wemelt het van de toffe adresjes

Gluren bij de buren

Ook in Nederland wemelt het van de toffe adresjes. Onze favorieten? Buitenoosten in Luttenberg en B&B Minicamping Zerofield in Hooge Mierde. Wat deze logies zo speciaal maakt? In Buitenoosten is het hele interieur te koop. Gastheer Stefan maakt in zijn atelier namelijk de mooiste meubels uit tweedehands materialen. In B&B Minicamping Zerofield logeer je dan weer in ‘Ger/Yurt’-tenten en eet je biologisch en vegetarisch. Daar wordt ons hart warm van!

Mag het wat meer zijn?

Op een steenworp van het Gardameer, onder de gouden gloed van de Italiaanse zon, ligt het vredige wijndomein Borgo La Caccia. De cateringevenementen, het domeinonderhoud, de paardenverzorging en de wijnbouw worden er verzorgd door ex-drugsverslaafden uit de regio. Een mooi voorbeeld van sociale rehabilitatie in een rustgevende en stimulerende werkomgeving. Daar mag gerust op geklonken worden met een lekker wijntje. Salute!

Op een steenworp van het Gardameer, onder de gouden gloed van de Italiaanse zon, ligt het vredige wijndomein Borgo La Caccia.
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction