Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
5 tips voor een duurzame feesttafel
Viert jouw kapoen dit jaar zijn of haar communie, lentefeest of groeifeest? Een mooie locatie zoeken, de fotograaf regelen, een leuke outfit zoeken … Normaal staan de meeste taakjes ondertussen wel afgevinkt op je to-dolijst. Maar heb je al nagedacht over het thema en de aankleding van je feest? Met onze tips organiseer jij met succes een duurzaam feest. We zweren het op ons communiezieltje!

Bezint eer ge begint

We horen het de bomma nog zeggen: ‘bezint, eer ge begint.’ En dat is niet anders bij jouw communie- of lentefeest. ’t Is zoals een lijstje maken bij het boodschappen doen: als je alles opschrijft wat je nodig hebt (en je je dan ook aan dat lijstje houdt), sta je niet aan de kassa met een kar vol dingen die je niet echt nodig hebt. Denk dus voor je naar de winkel gaat zeker na over de stijl en het thema en maak een moodboard. Zo krijg je een idee van wat je allemaal nodig hebt … en doe je geen aankopen waar je achteraf spijt van hebt!

Viert jouw kapoen dit jaar zijn of haar communie, lentefeest of groeifeest?
Met onze tips organiseer jij met succes een duurzaam feest.

Vergeet de meubels niet

Zodra je de stijl van je feest hebt bepaald, kan je beginnen met de aankleding ervan. Vergeet zeker niet na te gaan of al je gasten wel kunnen aanschuiven aan je feesttafel. Er is niks zo lastig dan ellebogengescherm tijdens het feestmaal. Tenzij je een stoel moet delen met een van de andere gasten natuurlijk. Zorg ervoor dat iedereen een eigen plaatsje heeft aan je feesttafel en voorzie eventueel een extra tafel of schraag om je feestbuffet of de cadeautjes te presenteren. Op www.kringverhuur.be kan je trouwens meubilair in alle stijlen huren voor je evenement, van tafels en stoelen tot kasten, serveerkarretjes en zetels. Zetels? Jawel. Ideaal voor wie een leuke loungehoek wil voorzien om heerlijk in te relaxen terwijl de kinderen ravotten. Je gasten zullen je dankbaar zijn!

Decoratie

Een prachtig feestdiner en een dessertenbuffet om duimen en vingers van af te likken presenteren zich natuurlijk zelf, maar nog mooier wordt het wanneer je de feesttafel aankleedt in het thema van je feestje. Yep, je raadt het al. Zowel op Kringverhuur als in De Kringwinkel vind je de leukste decoratieartikelen. Denk aan kaarsen, slingers en lampjes. Voor een speels effect gebruik je lege bokalen en weckpotten als bloemenvaas of voor het presenteren van snacks. Voorzie eventueel een extra pronkstuk voor het midden van je feesttafel. Originele decoratie is namelijk de ideale manier om de gesprekken op gang te trekken!

Een prachtig feestdiner en een dessertenbuffet om duimen en vingers van af te likken presenteren zich natuurlijk zelf, maar nog mooier wordt het wanneer je de feesttafel aankleedt in het thema van je feestje.
Het feestje loopt op z’n eind en alles moet opgeruimd worden.

Vergeet-me-nietje

Het feestje loopt op z’n eind en alles moet opgeruimd worden. Heb je de tips hierboven goed opgevolgd? Dan zal je niet veel moeten weggooien. De tafels, stoelen en al het gehuurde materiaal van Kringverhuur was je gewoon af en breng je voor het verlopen van de huurtermijn terug. Blijft er nog iets over dat je niet langer nodig hebt, maar nog bruikbaar is? Breng het dan naar De Kringwinkel en maak er iemand gelukkig mee. En al die bokalen en weckpotten? Die komen nog handig van pas om restjes mee uit te delen of stop er een kleine attentie in voor je gasten.

Een onvergetelijk, duurzaam feest? Check!

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction