Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Zo vind je de perfecte kotfiets (terug)
Het nieuwe academiejaar nadert met rasse schreden. De batterijen zijn weer opgeladen, of de herexamens zijn weer achter de rug. En je kot? Dat was in lange tijd niet zo netjes. Maar hoe zit het met je kotfiets? Hoe vind je het perfecte stalen ros, hoe onderhoud je het en hoe zorg je ervoor dat het niet zomaar gestolen wordt? We geven je graag wat tips!

Hier vind je de perfecte kotfiets

Heb je nog geen kotfiets? Koop dan geen spiksplinternieuwe, maar een tweedehandse van De Kringwinkel bijvoorbeeld. De fietsen die bij ons worden binnengebracht, krijgen een serieuze opknapbeurt: ze worden grondig nagekeken, hersteld en opgeblonken door onze medewerkers. Dat is niet alleen goed voor de fietsen, maar ook voor onze Kringhelden: zo krijgen ze de kans een stiel te leren en kunnen ze later aan de slag als fietsenmaker. En de opgeknapte fietsen? Die verkopen we met één jaar garantie in een Kringwinkel in je buurt. Bonus: onze betaalbare fietsen zijn ideaal om naar smaak aan te passen. En dát is waar het voor jou als student interessant wordt.

De fietsen die bij ons worden binnengebracht, krijgen een serieuze opknapbeurt.
Hoe vind je jouw fiets terug in die zee van tweewielers?

Zo vind je de perfecte kotfiets terug

Stel: na een avondje stappen, wil je zo snel mogelijk naar je kot om je roes uit te slapen. Gelukkig herinner je je nog waar je je trouwe kotfiets had gestald. Eén probleem: hoe vind je jouw fiets terug in die zee van tweewielers? Er is maar één oplossing: je fiets versieren. Je kan hem bijvoorbeeld een flashy kleurtje geven (heerlijk, zo’n fluoroze herenfiets), er opvallende fietstassen op hangen of zelfs kerstlichtjes rond je stuur draperen. Ben je handig met haakpennen? Haak dan vrolijk gekleurde zadel- en fietsbelhoezen, stuurcovers en jasbeschermers (ja, zo heet dat).

Help, mijn kotfiets is stuk!

Had je al een kotfiets, maar heeft hij een zwaar academiejaar achter de rug? Laat hem dan nakijken bij een fietsherstelpunt van Fiets & Werk, waar je trouwens ook studentenfietsen kan huren. Met een stel nieuwe banden en een gesmeerde ketting kunnen jij en je velo er weer een jaartje tegen. Geen idee waar naartoe? Hier kan je terecht in jouw studentenstad!

Gent: Trans-fair, het fietsatelier van Kringwinkel Ateljee, of de Fietsambassade
Aalst: De Fietserij
Brussel: Cyclo
Leuven: Fietspunt (VELO)
Antwerpen: Fietsherstelpunt De Meerminne (UA)
Hasselt: Fietspunt Hasselt

Hoe zit het met jouw kotfiets?

Ben je ondertussen afgestudeerd en heb je die goeie ouwe kotfiets niet meer nodig? Breng hem dan naar De Kringwinkel en maak een schacht gelukkig.

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction