Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
8 toptips om te consuminderen
Twee jaar geleden, na de geboorte van haar jongste dochter vond Caro het welletjes. “Ik wou niet langer voor het minste naar de winkel hollen”, zegt ze. “Ik stelde een duidelijke ambitie: een jaar overleven zonder iets nieuw te kopen. Alleen voor eten en medicijnen maakte ik een uitzondering.” Dat ging vlotter dan gedacht. Wat begon als een experiment, houdt ze nog altijd vol. “In het begin was elke week zonder iets nieuws een succes. Nu kost het zelfs geen moeite meer. Een alternatief zoeken voor wat we nodig hebben, brengt ook verrassingen. Of zoals Mary Poppins zegt: find the fun and - snap - the job's a game!”

LIJSTJES MAKEN

Maak een lijstje van de dingen die je nodig hebt. Dat helpt om wensen te ‘parkeren’. Als ik dan in De Kringwinkel beland, hoef ik niet te twijfelen. Vertel ook familie en vrienden wat erop staat. Zo weten ze met welk cadeautje ze je kunnen plezieren.

Maak een lijstje van de dingen die je nodig hebt.

CREATIEVE OPLOSSINGEN

Spullen die ik een half jaar niet meer gebruik, breng ik naar De Kringwinkel. Ook om reparaties te doen, vind ik er de nodige spullen. Met wat creativiteit vind je altijd wel een oplossing. Leuke serviesbordjes voor onder plantenpotten, een vintage kookpot als compostbak, er is altijd iets wat kan dienen.

Spullen die ik een half jaar niet meer gebruik, breng ik naar De Kringwinkel.

REPAREREN

Kleine herstellingen probeer ik zelf te doen. Ook onderdelen om te repareren, vind je vaak in De Kringwinkel. Ik koop een eenvoudige klok en met de wijzers fix ik de mijne. En hoe minder spullen je hebt, hoe minder reparaties natuurlijk.

DOORGEVEN

Met 2 dochters is doorgeven makkelijk: de kleren van de oudste gaan naar de jongste. De oudste van vier loopt zelf al graag in De Kringwinkel rond op zoek naar een kledingstuk voor haar of haar zus.

 

DECORATIESPULLEN

Kerst, verjaardag of Halloween? Versiering en decoratiespullen koop ik bij De Kringwinkel.

 

CADEAUTJES

Ik verras graag met zelfgemaakte cadeautjes: plantenstekjes in leuke potjes, homemade granola, een oude foto in een kadertje … Oude wegenkaarten kan je gebruiken als inpakpapier waar je iedereen mee inpakt.

Ik verras graag met zelfgemaakte cadeautjes: plantenstekjes in leuke potjes, homemade granola, een oude foto in een kadertje …
Maar wat voor de één passé is, is voor de ander een nieuw begin…

HOBBY

Niemand houdt een hobby levenslang vol. Zeker kinderen groeien in no time uit hun ijsschaatsen of sportkleren. Maar wat voor de één passé is, is voor de ander een nieuw begin… Ik zocht zo mijn fietsoutfit tweedehands bijeen.

DIY

De meest gestelde vraag als ik vertel dat ik niks nieuw koop: wat met ondergoed? Ook dat maak ik zelf. Onderbroekjes stik je makkelijk van restjes stof die je vindt of krijgt. Met een milde Do it Yourself-aanpak spring je best ver.

Met een milde Do it Yourself-aanpak spring je best ver.
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction