Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Zo vier je een duurzaam eindejaar
Gezellig samen zijn met vrienden en familie, lekker tafelen en elkaar verrassen met leuke cadeautjes. Heerlijk, de kerstperiode. Alleen is dit ook een periode waarin veel gekocht wordt voor eenmalig gebruik. Denk maar aan foute cadeautjes, kilometers inpakpapier en eenmalige (tafel)versiering. Hoe duurzaam is jouw eindejaar? De Kringwinkel geeft je met veel plezier wat tips voor een duurzaam kerstfeest!
 
Gezellig samen zijn met vrienden en familie, lekker tafelen en elkaar verrassen met leuke cadeautjes.

Duurzame kerstversiering

De kerstperiode? Die begint wanneer we onze (liefst recycleerbare) kerstboom van onder het zolderstof halen om ons huis in kerstsfeer te brengen. In deze Kringblog gaven we je al een heleboel leuke tips voor milieuvriendelijke kerstdecoratie. Maar wie echt een duurzaam eindejaar wil vieren, gaat nog een stapje verder. Al die twinkelende lichtjes? Daarvoor kies je uiteraard ledlampjes. En de feesttafel? Die dek je met mooi tafellinnen en stoffen servetten. Naamkaartjes maak je zelf met wat oud papier, je mooiste stiften en een plukje mos, hulst of ander winters groen. Nog wat extra versiering nodig? Bak feestelijke koekjes, versier ze met glazuur en strooi ze op tafel als tafelconfetti. Leuk, eetbaar en origineel. En heel wat minder opruimwerk achteraf. *knabbelknabbel*

 
De Kringwinkel geeft je met veel plezier wat tips voor een duurzaam kerstfeest!

De liefde van de man …

En de liefde van de kinderen, de ouders, de nonkels én de tantes, die gaat nog altijd door de maag. Zeker met Kerstmis. Kies dus niet alleen voor een duurzaam gedekte tafel, maar ook voor een duurzaam kerstmaal. Hoe je dat doet? Koop bio en lokaal, kies voor seizoensgroenten en verras je gasten met een heerlijke vegetarische of vegan maaltijd, van de hapjes tot en met het dessert. Wist je dat biowijn en bioschuimwijn minstens even lekker smaken als andere wijn of cava? Trouwens, vergeet echte kurken stoppen na de feesten niet naar een inzamelpunt voor kurk te brengen. Ze worden namelijk verwerkt tot isolatiemateriaal. Tot slot nog een tip voor de bomma, of de kok van dienst: tenzij het Belgische leger ook effectief aanschuift aan de feesttafel, kook je best niet voor een heel leger. Zo ga je voedselverspilling tegen … en voorkom je dat je nog een gaatje moet bijmaken aan het uiteinde van je broeksriem.

 
De liefde van de kinderen, de ouders, de nonkels én de tantes, die gaat nog altijd door de maag. Zeker met Kerstmis.

Ho-ho-homemade kerstcadeautjes

Homemade is altijd beter. En dat geldt ook voor kerstcadeautjes en hun verpakking. Bak wat extra tafelconfettikoekjes, verpak ze in een leuke glazen bokaal of een versierd papieren zakje en ta-daaaaa, cadeautje klaar. Brei een ugly Christmas sweater met bijbehorende sokken en pak alles in in een leuke lap stof. Of strijk een oud stuk inpakpapier en gebruik het om dat zelfportret voor je lief in te pakken. Je ziet het: er zijn eindeloos veel mogelijkheden om een ecologisch kerstcadeau te maken én te verpakken. Niet zo creatief? Kies voor tweedehands of ga eens langs bij De Kringwinkel. Daar vind je altijd leuke hebbedingetjes. En wie een moeilijke naam heeft getrokken, scoort gegarandeerd met een cadeaubon van De Kringwinkel! Maar de meest duurzame cadeautjes? Die krijg je niet cadeau, die geef je aan een goed doel. Via Dierenartsen Zonder Grenzen kan je bijvoorbeeld een schaap kopen of een kudde vaccineren. Niet voor je moeder of je man, maar voor iemand die er écht iets aan heeft. Zo geef je niet alleen je familie, maar iedereen wereldwijd een zalig kerstfeest.

 
Homemade is altijd beter. En dat geldt ook voor kerstcadeautjes en hun verpakking.
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction