Menu contact
Gratis ophaling: 089 77 92 92
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Ateliers

Optimaal lokaal hergebruik

Alle goederen die we dankzij jullie een tweede leven kunnen geven, worden uit gesorteerd en naar een bepaalde afdeling in ons hoofdmagazijn gebracht.

We hebben in het hoofdmagazijn te Lanklaar de afdelingen: Huisraad, Multimedia, Fietsen, Speelgoed, Textiel, Meubels, Elektro en Online.

Door het feit dat we alle goederen uitsorteren, kunnen onze winkels elke week een specifieke bestelling plaatsen in het magazijn en een goede doorstroom aan nieuwe spullen in de winkel garanderen.

Bepaalde afdelingen gaan nog een stapje verder, ze doen aan up-cycling om eerst onverkoopbare goederen toch nog een tweede kans te kunnen geven en de afvalberg nog iets te verkleinen.

Textiel atelier

Voor de collega's van het textiel atelier is upcycling meer dan een trend. Ze ontwikkelen voor de Kringwinkel Maasland een duurzame textiel lijn gemaakt uit stoffen overschotten en restjes. Deze collectie heeft een hart voor het milieu en onze medewerkers.

Uit oude jeansbroeken maken we jeansshorten en draagtassen. Ook oude wol en juwelen werden verwerkt in leuke plantenhangers. Het vulsel van oude knuffels wordt dan weer hergebruikt in een poef of hondenkussen.

De zeer geslaagde creaties vind je in al onze kringwinkels terug. Je herkent ze aan het KWMaasland Label.

Fiets atelier

Fietsen mogen altijd worden binnengebracht, ook als deze stuk of incompleet zijn.
Hoe kan dat?

We hebben een team van fietsenmakers in ons magazijn, die deze fietsen volledig kan herstellen of soms uit elkaar draaien. Een mengeling van onderdelen worden vaak gebruikt om een nieuwe tweedehands fiets te creëren.

Hergebruik? Dat loopt hier op wieltjes!

Elektro atelier

De elektronische goederen die worden binnengebracht ondergaan ‘de kleine stekkertest’. Indien de goederen goed werken, kan je ze snel terugvinden in onze winkels.

Grotere goederen die we niet kunnen controleren worden opgestuurd naar revisie, zodat ook deze in de cirkel van hergebruik terecht komen.

De oude laptops die u binnen brengt, zamelen we in samen met Ondernemers Voor een Warm België

Zo helpen we kansarme kinderen uit de buurt aan een laptop die volledig refurbished en klaar is voor hergebruik.

 
Breng je oude laptop binnen en help een kansarm kind uit jouw buurt.
instagram auction