Menu contact
Gratis ophaling: 051 24 49 14
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Kringwinkel Midwest

Meer dan zomaar een winkel

De Kringwinkel Midwest is een mens- en milieubewuste organisatie die zich inzet voor het bevorderen van de sociale integratie van mensen buiten het reguliere arbeidscircuit.

 

De Kringwinkel creëert een duurzame meerwaarde voor mens en milieu met tweedehandsgoederen. De Kringwinkel Midwest beschikt over 4 winkelpunten in Roeselare, Izegem, Torhout en Tielt.

Eco café is een uniek concept van cafetaria waarbij het creëren van haalbare tewerkstellingskansen hand in hand gaat met milieu, ecologie en sociale cohesie. De Eco cafés zijn een integraal onderdeel van de Kringwinkels in Roeselare, Izegem, Torhout en Tielt.

Eco-velo promoot de fiets als een goedkoop en gezond vervoermiddel en is actief rond mobiliteit in zijn breedste betekenis. Eco-velo is gelegen aan het Station in Roeselare.

Bekijk hier onze nieuwe website

Als Kringwinkel willen we bijdragen aan een duurzame wereld en dat begint hier in onze regio, daarom werken we binnen onze activiteiten actief aan

Sociale tewerkstelling - Onze producten hebben een verhaal, onze mensen ook. De Kringwinkel Midden West-Vlaanderen vzw biedt een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 200 mensen in de regio die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. 


Hulpverlening - Iedereen die op zoek is naar degelijke, originele en goedkope tweedehandsspullen kan bij ons terecht. Mensen die het financieel moeilijk hebben, genieten bovendien van een extra korting van 30%. Het toekennen van de korting gebeurt in samenwerking met professionele hulporganisaties zoals het Welzijnshuis. Daarnaast werden de Eco cafés uitgebouwd tot sociale ontmoetingsplaatsen waar de prijzen bewust laag gehouden worden om iedereen te laten genieten van lekkere verse maaltijden. 

Milieuzorg - Met onze activiteiten willen we in eigen regio bijdragen tot een beter milieu. Enerzijds verkleinen we de afvalberg door herbruikbare spullen een tweede leven te geven. En anderzijds willen we met ons fietspunt Eco-velo ook op het vlak van mobiliteit aan het milieu werken.

 

Ontdek onze Kringwinkels
Lodewijk De Raetlaan 5
8870 Izegem
Brugsesteenweg 44
8800 Roeselare
Deken Darraslaan 58
8700 Tielt
Industrielaan 27a
8820 Torhout
youtube