Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Geef je mening en win
Meer over deze Kringwinkel

Spullen geven?

Heb je herbruikbare spullen en wil je die aan de Kringwinkel geven? Super! Jouw gift is de vondst van een ander. 

Opnieuw brengt geluk, veel meer dan nieuw dat kan. Want jouw gift is de vondst van een ander. En die vondst helpt ons om iemand opnieuw kansen te geven. Het enig nieuwe dat wij dus graag aanbieden, is een nieuwe toekomst. Voor voorwerpen, en mensen.

Hierdoor heb je niet alleen aandacht voor het milieu, maar steun je ook onze andere doelstelling: sociale tewerkstelling.
Dankzij jouw spullen die we verkopen in onze winkels kunnen we arbeidsplaatsen creëren voor mensen die elders moeilijk aan de slag kunnen.

 

Schenken kan op verschillende manieren

  • Iedereen kan zijn tweedehands spullen in het geefpunt van onze winkels binnenbrengen.
  • Heb je geen tijd om langs te komen? Maak dan telefonisch (050 34 94 00 - optie 1 ophalingen) of online een afspraak. Wij komen jouw tweedehandsspullen gratis ophalen.
  • Ook buiten de openingsuren kan je spullen geven: deponeer herbruikbaar textiel in onze textielcontainers.
  • Heb je iets herbruikbaars bij tijdens een bezoek aan het containerpark? Spreek dan zeker de parkwachters aan. Ook zij zorgen er graag voor dat alle herbruikbare spullen van de afvalberg gered worden en verwijzen je door naar onze plek op het recyclagepark.
  • Wil je een volledig huis of appartement laten leeghalen? Doe dan een beroep op onze inboedelservice

Welke spullen kan je schenken?

Zowat alles. We zijn blij met kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro en fietsen. De belangrijkste voorwaarde is dat het nog herbruikbaar is.

Is het goed beschadigd, gescheurd, vuil, compleet versleten of onvolledig, dan hoort het thuis in het recyclagepark. Bij twijfel: stel jezelf de vraag "zou mijn buurvrouw het nog kunnen en willen gebruiken?" of contacteer ons via 050/34 94 00.

Elektro mag je trouwens altijd binnen brengen. Ook als deze beschadigd of in slechte staat zijn. Als inzamelpunt van Recupel zorgen we er immers voor dat alle afgedankte elektro op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

Bepaalde producten mogen we bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen:

  • vanuit veiligheids- of gezondheidsredenen: bv. wapens, voertuigen, zonnebanken, klein gevaarlijk afval, etenswaren...
  • ter bescherming van bepaalde diersoorten: bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels
  • ter bescherming van de privacy, intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten: bv. gekopieerde video's, dvd's en cd's of namaakproducten

Een aantal spullen aanvaarden we niet wegens organisatorische redenen, bv. wandkasten of kapstokken.

Indien we jouw spullen niet kunnen of mogen aanvaarden, zijn er alternatieven zoals de lokale recyclageparken.

Bedankt voor jouw herbruikbare spullen!

Een bedanking

Iedereen die spullen komt geven in één van onze geefpunten of thuis laat ophalen, krijgt van ons een kortingsbon van 10% op een aankoop in één van onze Kringwinkels of Blijzaak. Hiermee willen we onze gevers expliciet bedanken.

De kortingsbon is een maand geldig en geldt als een totaalkorting bij je volgende aankoop op het volledig assortiment (m.u.v. elektro en herstelde fietsen). Ze is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Gevers die op een onredelijke wijze en frequentie spullen afgeven - enkel voor het verkrijgen van de kortingsbon zullen worden aangesproken en de kortingsbon ontzegd worden.

instagram auction