Menu contact
Gratis ophaling: 053 78 61 73
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
25.000 euro voor project 'Spring in onze sportcirkel'

In maart 2023 lanceerde de Nationale Loterij een projectoproep met als thema 'duurzame ontwikkeling’. In totaal werd € 2.250.000 vrijgemaakt om te verdelen onder organisaties en verenigingen die bezig zijn met het realiseren van specifieke projecten op het vlak van duurzame ontwikkeling.

‘Spring in onze sportcirkel’ werd uitgekozen als één van de Belgische laureaten. Op woensdag 6 december namen Geert Verdoodt voor Sportwijk Schotte vzw en Ilse Top voor Stroom vzw (Kringwinkel) samen de cheque ter waarde van €25.000 in ontvangst. Het Aalsters project, met als doel maximaal hergebruik van sportmateriaal en sportkledij, werd op de plechtige uitreiking als één van vier referentieprojecten extra toegelicht met een wervende video https://youtu.be/HFIlfNErlpk

Geert Verdoodt: “Het huidige decennium kent veel maatschappelijke aandachtspunten en bekommernissen. Twee daarvan zijn duurzaamheid en, sinds vele jaren, kansarmoede. Met het project Sportcirkel wilt Sportwijk Schotte zich nog meer op de kaart zetten als overkoepelende sportvereniging die én samen én sociaal én duurzaam sport voor iedereen mogelijk maakt. In Stroom vinden we de perfecte partner om dit ook buiten onze sportterreinen te realiseren.”

Ilse Top: “Stroom zet met alle plezier de schouders mee onder dit prachtig project. Degelijke kledij en materiaal voor ieders budget is ook één van onze doelstellingen. Bovendien wordt met het sorteren en winkelklaar maken van de goederen werk en opleiding gecreëerd voor vluchtelingen, langdurig werklozen en mensen met een psychosociale problematiek. Via mobiele geefboxen op verschillende locaties hopen we heel wat materiaal in te zamelen voor een grote tweedehandsbeurs van sportkleding en sportmateriaal in het najaar 2024.”

De inzameling loopt ondertussen al enkele maanden via geefboxen in Schotte. De 3 sportclubs/partners van Sportwijk Schotte (Alva, Kon. Turnkring en Pit Stop Academy) en Stroom konden hierbij reeds rekenen op de medewerking van Aalst Sport. Sinds vorige week sloot ook het Aalsterse Kind Van Het Huis zich aan als partner en maken zij ruimte vrij voor een geefbox. Hiermee wordt volop ingezet op de regionale en provinciale uitbreiding van de Sportcirkel.

Dit initiatief sluit perfect aan bij de waarden en kerntaak van de Nationale Loterij, namelijk 100% van de winst laten terugvloeien naar de hele maatschappij en op die manier een positieve impact hebben op samenleving

 
Deel deze pagina:
Overzicht
instagram