Menu contact
Gratis ophaling: 053 78 61 73
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Meer dan een tweedehandswinkel.

Elke dag zetten wij ons in voor tewerkstelling, milieu en degelijke en betaalbare spullen.

Deze mensen krijgen bij ons een job en de kans om werkervaring op te doen.
Deze mensen krijgen bij ons een job en de kans om werkervaring op te doen.

Lokale sociale tewerkstelling

Als je iets schenkt aan de Kringwinkel, dan draag je meteen bij aan de tewerkstelling van mensen die weinig kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt. Deze mensen zijn langdurig werkloos en/of laaggeschoold en vaak spreken ze niet voldoende Nederlands.Deze mensen krijgen bij ons een job en de kans om werkervaring op te doen.

Elk voorwerp dat wij ontvangen moet geregistreerd, gesorteerd, gecontroleerd en winkelklaar gemaakt worden. Dit is zeer arbeidsintensief. In ons sorteercentrum en de winkels werken dan ook in totaal meer dan 120 mensen, waarvan het merendeel in het kader van sociale tewerkstelling. Wij werken hiervoor samen met de VDAB (SINE/LDE) en OCMW (art. 60).

Sinds enkele jaren hebben we een afdeling arbeidszorg, voor mensen die omwille van persoons- of andere maatschappijgebonden redenen niet (meer) kunnen werken in het regulier of beschermend tewerkstellingscircuit.

Op aanvraag van scholen en arbeidsbemiddelaars zijn stages mogelijk. We werken regelmatig samen met het Justitiehuis van Dendermonde voor uitvoering van werkstraffen.

Aandacht voor milieu

Goederen die je aan de Kringwinkel schenkt, krijgen een tweede leven. Ze komen niet op de afvalberg en dat is beter voor het milieu.

Ongeveer de helft van alle ingezamelde spullen wordt opnieuw verkocht en dus lokaal hergebruikt. De andere helft wordt voor het grootste deel gerecycleerd.

Belandt het toch bij het afval ? Dan zorgen we ook daar voor een doorgedreven sortering van de verschillende afvalfracties (hout, glas, elektro, metaal, ..)

Aandacht voor milieu
Goederen die je naar De Kringwinkel brengt, krijgen een tweede leven.
Voor mensen die het financieel moeilijk hebben, hebben we steeds voldoende basisgoederen.
Degelijk en betaalbaar aanbod voor iedereen.

Degelijke en betaalbare spullen voor iedereen

Iedereen is welkom bij de Kringwinkel. Een groot deel van onze kopers zijn milieubewuste mensen, koopjesjagers, verzamelaars, vintageliefhebbers, enz. Voor mensen die het financieel moeilijk hebben, hebben we steeds voldoende basisgoederen (bedden, kast, tafel, stoelen, kledij ..) aan lage prijzen. Ook werken we samen met OCMW ’s en geven we korting aan mensen met een beperkt budget.

Wist je dat- je >> als kringloopcentrum ontvangen wij subsidies voor een deel van de sociale tewerkstelling, voor het grootste deel van onze onkosten (huur magazijnen en winkels, brandstof, vrachtwagens, omkadering etc) staan wij zelf in. De inkomsten uit de verkoop worden gebruikt voor een goede werking van ons centrum en de creatie van sociale arbeidsplaatsen.

instagram