Menu contact
Gratis ophaling: 053 78 61 73
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Energiesnoeiers besparen je heel wat energie.

Wat zijn de energiesnoeiers?

De Energiesnoeiers van De Kringwinkel Stroom trekken op pad om, in samenwerking met de stad Aalst, energieverspilling binnenshuis aan te pakken. Goed voor de portemonnee én het milieu. Energiesnoeiers gaan bij gezinnen thuis langs om tips te geven over hoe ze energie kunnen besparen in hun woning. Het gaat om besparingen op de elektriciteitsfactuur, maar ook gas en water komen aan bod. Sinds 2014 kunnen enkel nog gratis energiescans uitgevoerd bij een specifieke doelgroep. Om deze doelgroep te bereiken wordt intensief samengewerkt met het OCMW van Aalst en met vzw BEA, het stedelijk energiebedrijf van de stad Aalst.

"Ik wil jullie bij deze een compliment doorgeven van de maatschappelijk werkers van energie. Ze vinden dat jullie zeer goed werk leveren, de huidige intensieve samenwerking heeft al heel wat problemen bij cliënten duidelijk gemaakt. Ze appreciëren jullie snelle reactie, de samenwerking en de adviezen, dit maakt het voor hen heel wat eenvoudiger om met de client gericht aan de slag te gaan. Dus, dankjewel voor de fijne en constructieve samenwerking! Nathalie, Teamverantwoordelijke Stad & OCMW Aalst"

Naast de energiescans voeren de energiesnoeiers ook een specifieke opdracht uit voor vzw BEA. Zij gaan namelijk op huisbezoek bij gezinnen die zich inschrijven voor het dakisolatieproject van de stad Aalst. De energiesnoeiers meten het dak op waarna de gezinnen een offerte krijgen voor het isoleren van hun dak of zoldervloer. Het isoleren zelf wordt gedaan door de collega’s van Goed Wonen.

Niet alleen in Aalst, maar ook in Haaltert, Lede, Erpe-Mere, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Wichelen en Laarne kan je onze snoeiers tegenkomen. Aangezien zij een voorbeeldfunctie hebben op gebied van CO2 uitstoot verminderen, besloten we voor hen een elektrische wagen aan te kopen. Zo kunnen we ook een steentje bijdragen aan het burgemeestersconvenant dat tegen 2020 20% minder CO2 uitstoot wil bereiken. De elektrische wagen is een Renault Kangoo met voldoende laadruimte zodat, op verplaatsing, heel wat materiaal kan meegenomen worden. De wagen wordt twee keer per week opgeladen, en dit via een speciaal laadstation dat werd geïnstalleerd aan het centraal magazijn op de Tragel.

Energiesnoeiers weten hoe jij energie en water kan besparen.

Twee van onze medewerkers en één coördinator volgden een opleiding als energiesnoeier. Hun taak bestaat erin om, aan de hand van een vragenlijst, woningen te onderzoeken en te kijken waar er energiebesparing mogelijk is. Tegelijkertijd nemen zij een aantal maatregelen waardoor jij energie en water bespaart. Waar nodig wordt buisisolatie en radiatorfolie geplaatst, een spaarlamp ingedraaid en een spaardouchekop aangebracht. Ook geven zij praktische tips rond energiebesparen binnenshuis. Het fantastische aan dit initiatief is dat het zomaar even 3 vliegen in één klap slaat: het zet mensen aan het werk, zorgt met eenvoudige ingrepen voor energiebesparing in de huizen én het is ook nog eens goed voor het milieu.

Wil jij ook energie besparen?

Iedereen kan een aanvraag indienen voor een energiescan bij zijn thuis. Deze scans zijn volledig gratis. Het project zelf wordt gefinancierd door de distributienetbeheerder Eandis. Voor meer info GSM: 0491/347870 of 0492/725285. Of je kan mailen naar de energiesnoeiers.

Meer info vind je ook op www.energiesnoeiers.net. Een project lokale diensteneconomie met steun van de Vlaamse overheid.

instagram