Menu contact
Gratis ophaling: 054 32 05 00
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Goederen geven doet deugd! 

Als kringwinkelcentrum staan wij in voor de inzameling, de verwerking en het terug lokaal in omloop brengen van herbruikbare goederenDoor deze activiteiten werken wij dagelijks aan de verwezenlijking van onze sociale doelstellingen van afvalvermindering, sociale tewerkstelling en armoedebestrijding

Je kan met herbruikbare goederen via verschillende kanalen bij ons terecht: de gratis ophaaldienst, de inzameling via de geefpunten, de textielcontainers, op de recylclageparken,...

Geef je spullen aan Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen dan draag je zorg voor milieu, mens en maatschappij en draag je bij tot de realisatie van onze doelstellingen om te werken aan een duurzame, sociale en milieuvriendelijke maatschappij.  

Wat is herbruikbaar? 

Niet alle goederen zijn herbruikbaar. Als Kringwinkel hanteren we diverse selectiecriteria waaraan goederen moeten voldoen om herbruikbaar te zijn. In deze selectiecriteria maken we een onderscheid tussen de algemene selectiemaatregelen, de bijzondere selectiemaatregelen en een aantal bijkomende criteria. 

1. Algemene selectiemaatregelen: textiel, meubelen, fietsen, electro, speelgoed, muziek, huisraad, deco, boeken, juwelen worden steeds aanvaard als ze proper & hygiënisch, volledig, niet gescheurd of stuk zijnUITZONDERING: fietsen en electro voor huishoudelijk gebruik mogen altijd afgegeven worden ook als ze beschadigd, defect of in slechte staat zijn. 

2. Bijzondere selectiemaatregelen: behoren goederen tot één van onderstaande specifieke categorieën dan worden deze niet aanvaard. 

  • onveilige artikelen (bv. kinderzitjes zonder CE-label, motor-en fietshelmen), levensmiddelen (voedingswaren, ...) en verpakkingen van levensmiddelen (glazen en metalen verpakkingen, kartonnen dozen,...)
  • matrassen (hiermee kan je op het plaatselijk recyclagepark terecht), goederen die behoren tot het klein gevaarlijk afval (lampen, batterijen, verf, ...) en goederen die behoren tot het groot gevaarlijk afval (vb. autobanden, autobatterijen, vaten,...)
  • gebruikt sanitair (wd's, lavabo's, douches,...) en gebruikte en kleine hoeveelheden bouwmaterialen (stenen, kleine partijen tegels, isolatiematerialen,...)
  • namaakproducten en souvenirs (vb. ivoor, opgezette dieren,...), allerhande wapens

Ook zijn er nog een aantal bijkomende selectiecriteria: 

  • goederen die de veiligheid/ gezondheid van de medewerkers in gevaar brengen (vb. goederen die te zwaar zijn om te transporteren, die zich niet op gelijkvloers bevinden, die niet gedemonteerd staan,...)
  • onverkoopbare goederen (goederen waarvan een moderne variant bestaat, VHS, diskettes,...
  • encyclopedieën en tijdschriften
  • stoelen en huisraad met minder dan 4 stuks (tenzij met verzamelwaarde)
  • kapstokken

 

Onze medewerkers aan het geefpunt en van de verschillende ophaalteams zijn perfect op de hoogte van deze selectiecriteria. Misverstanden zijn evenwel mogelijk zowel bij het ophalen als bij het afgeven van goederen. Bij twijfel wordt steeds overgegaan tot een 2de en zelfs 3de opinie. Dank voor je begrip hierbij. 

Om je echter nog beter te kunnen dienen en ontgoochelingen te vermijden kan je steeds telefonisch contact met ons opnemen (tel ophaaldienst 054/32.05.00.). Ook aan de hand van foto's wordt veel duidelijk (mail deze naar ophaaldienst@kwzov.be). 

Wij  proberen onze dienstverlening steeds te verbeteren. Hebt u hierover suggesties aarzel niet om contact met ons op te nemen! 

instagram auction