Menu contact
Gratis ophaling: 054 32 05 00
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

De gemeentelijke samenwerking

Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen is actief in 19 gemeenten/steden binnen de Vlaamse Ardennen: Bever, Brakel, Denderleeuw, Galmaarden, Geraardsbergen, Gooik, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Liedekerke, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oudenaarde, Ronse, Roosdaal, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zwalm.

Door het nastreven van onze doelstellingen inzake afvalvermindering, sociale tewerkstelling en armoedebestrijding vormen we in de regio een belangrijke sociale speler. De steun van de gemeenten en de OCMW’s is hierbij zeer belangrijk. We bedienen hiermee een totale bevolking van 294.000 inwoners op een totale oppervlakte van +/-800 km².

Andere samenwerkingspartners

We kunnen eveneens rekenen op de samenwerking met andere partners: Herwin, OVAM, Recupel, de intercommunales ILVA, IVLA en Haviland, VDAB, GTB, ....  Een efficiënte samenwerking met alle partners zorgt ervoor dat Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen instaat voor een kwaliteitsvolle werking gestoeld op circulair ondernemen en met aandacht voor Mens, Milieu en Maatschappij. 

Specifiek samenwerkingsverband met De Keet

De Keet is een nieuw opgericht circulair ondernemerschap met een sociale impact in de regio AALST. Het omvat een uniek acceleratieprogramma, netwerkevenementen, adviesbureau, boeiende workshops en het fasciliteren van concrete ciruculaire samenwerkingsverbanden tussen ondernemers. 

Het is een samenwerking tussen 8 organisaties elk gespecialiseerd in het domein van sociale en circulaire economie. Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen maakt deel uit van dit project aangezien ons verzorgingsgebied ook een aantal gemeenten van het projectgebied omvat.

Bovendien heeft onze organisatie een ruime ervaring, niet enkel in de kringloopactiviteiten, maar ook in het inzamelen en herstellen van witgoed en overige elektrische toestellen en de inzameling en verwerking van textiel. Ook worden een aantal bijkomende diensten geleverd, inboedelservice, energiesnoeiers, zandstraalactiviteiten,... en vormen wij een belangrijke schakel in het opzetten van circulaire waardeketens. 

instagram auction