Menu contact
Gratis ophaling: 014 44 20 40
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Magazijnen

Alle herbruikbare spullen die worden aangeleverd in onze magazijnen (via onze vrachtwagens of door mensen die zelf materiaal brengen) worden bij aankomst geregistreerd in de computer.

De medewerker aan de poort noteert de gemeente van waaruit het materiaal wordt aangeleverd en noteert wat het juist allemaal is: speelgoed, boeken, huisraad, meubelen, ... , én wat het geschatte gewicht ervan is. De totale ingezamelde gewichten geven we door aan OVAM (de Openbare Vlaamse AfvalstoffenMaatschappij).

De ingezamelde herbruikbare goederen doorlopen dan verschillende fases:

Voorsortering

In eerste instantie komen ze terecht bij de medewerkers van de voorsortering. Zij sorteren al het materiaal in vier grote categorieën; textiel, elektro, kleingoed en meubelen.

Sortering

Textiel 

Alle kleding en textiel wordt in aparte karren geladen. Wanneer deze karren vol zijn, worden ze naar de textielsortering gebracht.

Elektro

Alle elektro wordt op aparte karren geplaatst, geregistreerd en direct naar het hergebruikcentrum gebracht voor nazicht en herstelling.

Kleingoed

Hieronder verstaan we alles van huisraad, decoratie, speelgoed, boeken, ....
Het kleingoed wordt al uitgesorteerd in deze categorieën. Zo gaan deze spullen dan verder doorheen het magazijn.
Alles van huisraad en decoratie (potten en pannen, bestek en serviesgoed, stenen en glazen beeldjes, enz.) gaat naar de afwasruimte waar alles schoon wordt gemaakt. Ook grote stukken hobby (bv. vuilnisbakken, wasrekken, valiezen, ...), decoratie (bv. kandelaars) en grote stukken speelgoed gaan direct naar de afwasruimte.
Speelgoed, boeken, hobby-artikelen, ... gaan ieder naar aparte sorteerstations waar ze verder in min of meerdere mate worden nagekeken en uitgesorteerd.
Spullen voor acties (bv. de Sint, Kerst, Valentijn, Pasen, ...) worden mogelijk gedeeltelijk apart gehouden.

Alle herbruikbare spullen die worden aangeleverd in onze magazijnen (via onze vrachtwagens of door mensen die zelf materiaal brengen) worden bij aankomst geregistreerd in de computer.
 
De meubels die in de winkel komen, worden in het herstelatelier terug in elkaar gezet en er worden eventuele kleine reparaties op uitgevoerd.
Meubelen

Alle meubelen worden in aparte buffers geplaatst. De meubels die in de winkel komen, worden in het herstelatelier terug in elkaar gezet en er worden eventuele kleine reparaties op uitgevoerd.

Prijzen

Per sorteerstation worden de goederen geprijsd. Zo staan er altijd geprijsde goederen klaar om de winkel mee te kunnen aanvullen. Op elk prijsetiket wordt ook de weeknummer vermeld. Zo kan telkens nagegaan worden hoelang iets al in de winkel staat en wanneer het best plaats ruimt voor andere spullen uit het magazijn.

Winkel aanvullen

De winkeldames kijken de afdelingen in de winkel na en vullen de winkel aan waar nodig.

Restfracties

Restfracties herbruikbaar materiaal en meubilair dat niet verkoopbaar is worden zoveel mogelijk gerecycleerd + verwerkt tot andere meubelen in ons houtatelier of ResourceLab.

instagram auction