Menu contact
Gratis ophaling: 014 44 20 40
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Houtatelier of ResourceLab

Op 4 oktober 2010 ging het Atelier van start binnen het Kringwinkelcentrum WEB. Ook hier ligt de focus op het creëren van jobs voor mensen die niet altijd alle kansen krijgen op werk. Tegelijk maximaliseert het Atelier het hergebruik binnen de Kringwinkels WEB door aan de slag te gaan met onverkoopbare meubels uit het centrum.

Enerzijds voeren de medewerkers herstellingen uit en doen ze kleine ingrepen op allerhande bestaande goederen (zoals: het oppoetsen, schilderen, lakken of boenen van meubelen). Anderzijds maken ze volledig nieuwe originele spullen op basis van spullen uit het Kringwinkelcentrum die niet verkoopbaar zijn zonder ingrijpende, innovatieve bewerkingen. Zo maakt het houtatelier bv. nieuwe krukjes op basis van het sloophout van kasten, tafels en stoelen die niet meer verkocht geraakten. Dit laatste doen ze in opdracht van ResourceLab, een nieuw initiatief van vzw WEB, waar nieuwe duurzame designs gecreëerd worden op basis van sloopmaterialen -en spullen.

Het Atelier maakt ook meubelen op maat voor de Kringwinkels. Zo zijn de winkelrekken en paskamers in de Kringwinkel WEB in Turnhout van hun hand. Ook maatwerk voor externe klanten is mogelijk!

Voor meer info, bekijk zeker eens de website van ResourceLab.

 
Zo maakt het houtatelier bv. nieuwe krukjes op basis van het sloophout van kasten, tafels en stoelen die niet meer verkocht geraakten.
instagram auction