Menu contact
Gratis ophaling: 09 227 25 64
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Sociale Dienst Open Plaats

Door te winkelen bij De Kringwinkel Open Plaats (of herbruikbare spullen aan ons te schenken), steun je ook de Sociale Dienst Open Plaats. Zo maak je een concreet verschil in het leven van kwetsbare mensen uit de buurt.

Ruggensteun waar nodig

Het kan iedereen overkomen

Heel wat mensen hebben het moeilijk om de eindjes aan mekaar te knopen. Het juiste duwtje in de rug kan helpen om er weer bovenop te raken.

Onze aanpak

De Sociale Dienst Open Plaats werkt erg laagdrempelig. Idealiter worden mensen via het OCMW doorverwezen, maar mensen in nood kunnen ook rechtstreeks bij ons langskomen. We maken tijd voor een gesprek en geven indien nodig onmiddellijk materiële hulp.

We willen niemand afhankelijk maken van onze ondersteuning. Daarom proberen we onze hulpverlening zo kort mogelijk te houden, maar zo lang als nodig.

Warm onthaal

In onze ontmoetingsruimte is iedereen welkom. Bezoekers krijgen een kopje koffie, kunnen elkaar ontmoeten, een babbeltje slaan, de krant lezen of het internet raadplegen.

Hulpverlening

Wij zoeken samen naar oplossingen voor sociale, familiale en financiële problemen.

  • Onthaal en eerste opvang
  • Verwijzing en bemiddeling
  • Budgetbegeleiding en -beheer
  • Voeding
  • Materiële hulp (zoals wasmachine, douche,…)
Wij zoeken samen naar oplossingen voor sociale, familiale en financiële problemen.

Wie kan bij ons terecht?

Individuen en gezinnen diie zich in een kwetsbare situatie bevinden - of dreigen hierin terecht te komen - en wonen binnen onze zone. Zoek de juiste zone op via www.krasgent.be/zonering
Jij kan ook een concreet verschil maken in het leven van mensen, als vrijwilliger in onze koffie- of voedingsruimte of als hulpverlener.

Steun de strijd tegen armoede

Als klant van De Kringwinkel Open Plaats steun je ook onze Sociale Dienst. Wil je onze hulpverlening nog meer versterken? Dat kan!

Word vrijwilliger

De Sociale Dienst Open Plaats draait voor het grootste deel op vrijwilligers. Jij kan ook een concreet verschil maken in het leven van mensen in onze koffie- of voedingsruimte of als hulpverlener. Meer info op www.openplaats.be/vrijwilligers

Doe een gift

Je kan op een heel directe manier mensen helpen die juist op dit moment die extra steun nodig hebben. Stort je bijdrage op BE78 8900 1496 2986

Info en contact

Sociale Dienst Open Plaats
Sint-Jan-Baptiststraat 1A
9000 Gent 

09 227 25 64  
sociale.dient@openplaats.be   
www.openplaats.be

Openingsuren

Open op maandag, dinsdag en donderdag.

Koffieruimte: 9u - 16u
Hulpverlening: 9u - 11u & 13u - 16u

instagram