Menu
Meer over De Kringwinkel
Ophaling

Spullen teveel? We halen ze gratis op

Verhuisd? Zolder of kelder opgeruimd?
Te veel of te groot om zelf naar een geefpunt te brengen?

Kringwinkel haalt nog herbruikbare spullen gratis bij je thuis op. Klik hier om een afspraak te maken: dit kan via het contactformulier of een simpel telefoontje naar het Kringcentrum bij jou in de buurt. Via het telefoonnummer 070 222 002 (30ct/min) word je automatisch doorverbonden naar het dichtstbijzijnde Kringcentrum. 

We kiezen een moment dat jou het beste past om je spullen op te halen.

 

Bij de gratis ophaling vragen wij dat

  • Alle goederen klaar staan op het gelijkvloers
  • Grote stukken (kleerkasten, bedden, ..) op voorhand gedemonteerd zijn

Wat kan je geven?

Zowat alles.

Kringwinkels zijn blij met kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen.  De belangrijkste voorwaarde is dat het nog herbruikbaar is. Is het goed beschadigd, gescheurd, vuil, compleet versleten of onvolledig? Dan breng je het beter naar het recyclagepark.

 

Twijfel je? Stel jezelf de vraag “zou mijn buurvrouw het nog kunnen en willen gebruiken?”. Of contacteer gewoon een Kringwinkel in je buurt.

 

Elektro en fietsen mag je echter altijd brengen.  Ook als ze beschadigd of in slechte staat zijn.
Kringwinkels zijn inzamelpunten voor Recupel en zorgen ervoor dat afgedankte elektro op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd. Bovendien hebben de meeste Kringwinkels een fietsatelier waar fietsen een opknapbeurt krijgen en medewerkers een vak leren.

Bepaalde producten mogen Kringwinkels bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen: 

  • omdat ze mogelijks onveilig of ongezond zijn bv. wapens, motorvoertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, … maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum
  • ter bescherming van bedreigde diersoorten bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels
  • ter bescherming van de privacy, intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten  bv. gekopieerde video’s en audiocassetten, namaakproducten

 

Opgelet: Sommige Kringwinkels moeten wegens een te kleine stockageruimte extra spullen weigeren.  Lees aandachtig de informatie van de Kringwinkel in je buurt.

 

 

Waarom iets weggeven aan Kringwinkel?

Door spullen te schenken aan Kringwinkel:

  • verklein je de afvalberg
  • steun je lokaal hergebruik
  • zorg je mee voor een job en toekomstperspectief voor 4800 mensen met net dat tikkeltje minder geluk op de arbeidsmarkt
herbruikbare spullen tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel
herbruikbare spullen tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel
youtube instagram shop auction