Menu
Meer over De Kringwinkel
Nieuws
Mei Plasticvrij, samen met Ecover

Mei Plasticvrij, samen met Ecover

In mei zetten we extra in op hergebruik. Kom je deze maand iets brengen aan een Kringwinkel geefpunt, breng dan een lege schoonmaakfles mee en hervul ze gratis met 1 liter (af)wasmiddel.* Want mei, dat doen we plasticvrij. Samen met Ecover.

Hergebruik is het nieuwe recycleren

Anno 2023 komen de meeste van onze producten nog altijd in verpakkingen van eenmalig gebruik. De afvalberg groeit en groeit: afgelopen tien jaar steeg de hoeveelheid huishoudelijke single use plastic verpakkingen zelfs met tien procent! Mede door deze wegwerpcultuur blijft het plastic probleem zich opstapelen.

Recyclage is een deel van de oplossing. Maar waarom zou je een plastic fles omsmelten tot een nieuwe fles, als je al een bruikbare fles in handen hebt?

Hergebruik is dé manier om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van single use plastic en ons plastic verbruik te verminderen.

Refillution

Om dit aan te pakken zorgt Ecover deze maand voor een ‘Refillution’.

Wie gebruikte spullen inlevert, wordt beloond met een refill van een Ecover-product. Een win-win: je gebruikte kledij of andere spullen krijgen een tweede leven via Kringwinkel en jij gaat naar huis met een hervulde fles afwas- of wasmiddel.

* Zolang de voorraad strekt. Info en voorwaarden van de actie vind je op www.ecover.com/be-nl/kringwinkel/ 

 

Waar kan je hervullen?

Check de Facebookpagina van de Kringwinkel in jouw buurt voor meer info over de deelnemende geefpunten.

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction