Menu
Meer over De Kringwinkel
Wat kan ik geven?

Wat kan ik geven?

 

Alvast bedankt dat je aan Kringwinkel denkt!

Jij geeft gratis, maar niet voor niets. Met je gift help je het milieu én steun je sociale tewerkstelling in eigen regio.

 

 

Kringwinkels zijn blij met alles wat nog herbruikbaar is.

Kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen. Het is welkom. Met beschadigde, gescheurde, vuile, versleten of onvolledige dingen ga je beter naar het recyclage- of containerpark.

Twijfel je? Stel jezelf dan de vraag “zou mijn buurvrouw het nog kunnen en willen gebruiken?” of contacteer Kringwinkel in je buurt.

 

 

Elektro en fietsen mag je altijd brengen. Ook als deze beschadigd of in slechte staat zijn.

 Kringwinkels zijn inzamelpunten voor Recupel en zorgen voor milieuvriendelijke recyclage van afgedankte elektro. Bovendien hebben de meeste Kringwinkels een herstelatelier waar apparaten en fietsen een opknapbeurt krijgen en medewerkers een vak leren.

 


Bepaalde producten mogen Kringwinkels bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen: 

- omdat ze mogelijks onveilig of ongezond zijn bv. wapens, motorvoertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, … maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum

- ter bescherming van bedreigde diersoorten bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels

- ter bescherming van de privacy, intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten bv. gekopieerde video’s en audiocassetten, namaakproducten

 

Opgelet:

- Sommige Kringwinkels kunnen extra spullen weigeren.  Lees aandachtig de informatie van Kringwinkel in je buurt.
- Bij gratis ophaling, vragen we dat alle goederen op het gelijkvloers klaarstaan en dat grote stukken (wandkasten, bedden, ...) gedemonteerd zijn.

 

 

  1. De Kringwinkels zijn blij met kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen.  De belangrijkste voorwaarde is dat het nog herbruikbaar is.  Is het goed beschadigd, gescheurd, vuil, compleet versleten of onvolledig dan hoort het thuis in het containerpark. Bij twijfel: stel jezelf de vraag “zou mijn buurvrouw het nog kunnen/willen gebruiken?” of contacteer De Kringwinkel in je buurt.

  2. Elektro en fietsen mag je echter altijd brengen.  Ook als ze beschadigd of in slechte staat zijn. Als inzamelpunten voor Recupel zorgen de meeste winkels ervoor dat alle afgedankte elektro op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd. Bovendien hebben de meeste Kringwinkels een fietsatelier waar fietsen een opknapbeurt krijgen en medewerkers er een vak leren.

  3. Bepaalde producten mogen Kringwinkels bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen:

- omdat het mogelijks onveilig of ongezond is bijvoorbeeld. wapens, voertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, … maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum

- ter bescherming van bepaalde diersoorten bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels

-  ter bescherming van de privacy, intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten  bv. gekopieerde video’s en audiocassetten, namaakproducten

tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction