Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Retroshoppen, hoe doe je dat?

Retro is hot, dat is geen nieuws. En zoals de bomma altijd al zei: "Alles komt terug, als je het maar lang genoeg bijhoudt." Ze had dus gelijk ...

Zin om een retrotoets te geven aan je eigen stijl? Dan is de Retrodag in de Kringwinkels  het moment bij uitstek om op schatten van vroeger te jagen.

De Kringwinkels halen op zaterdag 14 maart 2020 echt alles uit de kast. En dat mag je letterlijk nemen: talloze leuke spullen uit de fifties, sixties, seventies …  zetten we die dag te koop.

Je betaalt misschien net iets meer dan voor andere kringspullen, maar dat zijn ze zeker waard. Vooral als je weet dat we de opbrengst ervan direct in onze kring-helden, onze medewerkers dus, investeren via sociale tewerkstelling

Speciaal voor de retrofans:

onze ultieme checklist om als volleerde schattenjager naar de Retrodag te komen.

  • Bereid je voor: want een voorbereide shopper ... juist! Concreet betekent dat: maak een wishlist van de spullen die je graag op de kop wilt tikken: een omaservies, een retroradio, lp's, een vintage cocktailstoel, een krokettenmachine … Maar kijk zeker ook eens verder dan je lijstje en laat je verrassen.
  • Zorg voor een kleine knapzak: een (herbruikbaar) flesje water en iets kleins om te eten. Teruggaan in de tijd kost nu eenmaal veel energie.
  • Meten is weten: ben je op zoek naar grotere stukken? Meet dan eerst de beschikbare ruimte bij je thuis. Neem een briefje met de afmetingen mee en breng een meetlint mee, zodat je zeker weet dat je vondst voldoende plaats krijgt. En zorg voor een grote tas, of misschien een trolley op wieltje (met een beetje fantasie is zelfs die retro), afhankelijk van hoe ambitieus je plannen zijn.
  • Breng een 'sparring partner' mee: twee paar ogen spotten immers meer moois dan één paar. Zo heb je ook een klankbord als je twijfelt over een aankoop. En het is zoveel leuker om je enthousiasme te delen. Gedeeld shopplezier is dubbel shopplezier. Toch?
  • Visualiseer en combineer: eclectisch is in, en zeker als je een flinke snuif lef toevoegt aan de mix. Jouw smaak is uniek, de spullen in de Kringwinkel zijn dat ook. Maar laat je niet beïnvloeden: kies gewoon wat je zelf mooi vindt, volg je gevoel en ga voor verrassende combinaties. Nog een tip: maak vooraf foto's van je interieur zodat je je aanwinsten direct kan visualiseren. Superhandig!
  • Trots op je aanwinsten, toon ze aan de wereld: post een foto van jouw trofeeën op de Facebook-pagina van je Kringwinkel, of stuur een blije Instagramfoto de wereld in, met #retrodag, #kringwinkel, #kringgeluk of #score!

Nog beter voorbereid naar de Retrodag komen?

Lees dan de tips van retro-expert Marcel Brouwers.

 

Het verschil tussen vintage en retro?

Lees er hier alles over!

Deel deze pagina:
Verwante artikels
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction