Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
DIY Creatieve lowbudget paasspelen voor de kinderen

Nu de paasvakantie voor de deur staat, wordt het weer zoeken naar manieren om je kids te entertainen. En liefst niet door ze al die chocolade-eieren te laten opsmikkelen... Ziehier: 3 creatieve lowbudget paasspelen met hergebruikte materialen.

Paasspelen voor de allerkleinsten: de paashaas heeft honger

Dit is ongetwijfeld een van de leukste paasspelen ooit, zeker voor de allerkleinsten. Bonus: dit spel kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. En je kan het maken voor een appel en een… paasei! (ba-doem-tshhh)

Dit is ongetwijfeld een van de leukste paasspelen ooit, zeker voor de allerkleinsten.
Foto: Be a Fun Mum

Benodigdheden:

  • een of meerdere kartonnen dozen
  • schaar
  • lijm
  • gekleurd papier, stiften of verf
  • gekleurde ballen of nog beter: plastic paaseieren

Werkwijze:

  • Knip de flappen van de dozen en draai de doos om.
  • Knip een gat of halve ronde in één zijde van de doos. Dit wordt de mond van de paashaas.
  • Uit de afgeknipte ‘flappen’ knip je… twee ‘flap’-oren (What’s in a name!). Plak ze op de doos.
  • Knip ogen, een neus en de binnenkant van de oren uit gekleurd papier en plak ze ook op de doos. Of ga aan de slag met stiften en verf.
En ineens zit daar een paashaas voor je neus. Oké, een vierkante, maar het is er een. Zet je paashaas op de grond, geef iedereen die wil meespelen een aantal ballen of plastic paaseieren en klaar! Laat je kinderen naar de mond van de paashaas gooien. Hoe meer ballen ze erin krijgen, hoe meer punten. Te makkelijk? Maak een paashaas met een kleinere mond of zet een aantal paashaasdozen naast elkaar. Pret gegarandeerd! En nog goed voor de hand-oogcoördinatie ook. Win-win.

Paasspelen met pins en ballen

Je hebt ze vast al eens bij De Kringwinkel gezien: van die kleurige plastic, of zelfs houten bowling pins. Hoe je die in een paasspel verwerkt? Tover ze in geen tijd om in leuke paashaasjes. Geef ze eventueel een likje verf, plak er oren op en geef ze een schattig snoetje. Ballen? Check. Kinderen? Dubbelcheck. En hop (pun intended): weer een spel om aan je lijstje paasspelen toe te voegen.

Zijn die bowling pins nergens te vinden? Geen paniek, dan maak je ze toch gewoon zelf? Een tip voor wie handig is met naald en draad: hier vind je een fijne tutorial om met wat stofrestjes of oude T-shirts zelf kegels te naaien.

Een tip voor wie handig is met naald en draad: hier vind je een fijne tutorial om met wat stofrestjes of oude T-shirts zelf kegels te naaien.
Foto: Handmade Charlotte
Je ziet het, met wat verbeelding maak je van een paar oude spullen leuke lowbudget paasspelen voor je kinderen.
Foto: Shutterstock

Olympische Paasspelen: een egg race voor groot en klein

Heb jij ook van die kinderen die rondhuppelen als konij… ik bedoel, paashazen? En ben je zelf niet echt heel creatief in het in elkaar knutselen van paasspelen? Daag je kinderen dan eens uit met een heuse eierrace! Met een aantal oude lepels en plastic eieren kan je al aan de slag. Zijn je kids al iets behendiger, dan kan je natuurlijk een heel hindernissenparcours bedenken. Een soort Olympische Paasspelen, als het ware. Onder de tafel door, van de glijbaan, door een hoepel of tunnel, springen of zelfs een paar keer tuimelen: jij bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad. En het hoeft niet gezegd dat je zelf ook eens kan racen tegen je partner. Of hoe je van paasspelen voor kinderen paasspelen voor volwassenen maakt! Iets voor het volgende paasfeest met de familie?

Je ziet het, met wat verbeelding maak je van een paar oude spullen leuke lowbudget paasspelen voor je kinderen. Vind je thuis niet wat je zoekt? Kom naar De Kringwinkel en laat je inspireren.
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction