Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Milieuvriendelijke kerstdecoratie
Kringle bells, kringle bells, Kringwinkel all the way! Zelfs tijdens de kerstperiode. Je vindt er niet alleen superleuke, originele cadeautjes, maar ook alles om je huis helemaal kerstklaar te maken. Ga je liever zelf aan de slag? Met deze tips vier jij dit jaar een ecologisch kerstfeest!

Ecologische kerstboom

Een echte kerstboom of een nepboom? Toegegeven, niks schept zo veel kerstsfeer als de geur van een fiere spar in je living. Maar ecologisch? Nee, dat is het niet. Elk jaar worden er miljoenen kerstbomen gekapt, en dan zwijgen we nog over de jaarlijkse kerstboomverbrandingen. Toch is een nepboom daarom niet milieuvriendelijker. Wat wel helpt, is in De Kringwinkel een tweedehands kerstboom adopteren. Wil je geen naalden op de grond en hou je niet van plastic? Versier dan eens een kamerplant of knutsel een alternatieve boom uit pallethout of snoeiafval. Wedden dat je woonkamer er dan minstens even gezellig uitziet?

Met deze tips vier jij dit jaar een ecologisch kerstfeest!
Superhandig voor kerstboomversierders met twee bibberende linkerhanden of … klimgrage katten.

Kringle balls

Ook met je versiering kan je alle kanten uit. Met restjes karton en papier knip je makkelijk kleurige cirkels. Touwtje erin, eventueel versieren en je hebt een 2D-kerstbal. Wil je toch liever een échte bal, haal dan die oude pingpongballen maar uit de kast (of haal er bij De Kringwinkel). Verf ze, bekleed ze met stof of touw en hang ze in je pallethouten boom. De mogelijkheden zijn eindeloos. Nog leuker? Brei of haak je eigen kerstballen en vul ze op met papiersnippers, kussenvulling of oude stukjes stof. Superhandig voor kerstboomversierders met twee bibberende linkerhanden of … klimgrage katten.

Andere versieringen

Wie iets originelers wil als versiering, heeft nog meer dan genoeg opties. Met een lange draad, wat popcorn en veenbessen maak je een prachtige slinger. Of maak er een met goud geverfde strikjespasta. Dennenappels zijn er natuurlijk om te schilderen of te bestrooien met glitter en met wat zelfgemaakt zoutdeeg maak je de leukste figuurtjes. Wie kinderen heeft, kan trouwens altijd leuke ornamenten maken van vergeten speelgoed. Je gasten liggen vast meteen in een deuk als ze in plaats van een piek die Barbie-prinses op je kerstboom zien prijken. Goede kerstsfeer? Check!

Of stop alles in een doos en ruil met vrienden, dan geniet je volgend jaar weer van een nieuwe set tweedehands kerstdecoratie!

Tweedehands nieuw

Uiteraard kan je je prachtige ecologische kerstboom het hele jaar door laten staan, maar wie zijn kerstboom na Driekoningen wil afbreken, raden we aan om niks weg te gooien. Bewaar alles in een doos, zodat je volgend jaar in een wip weer in hogere kerstsferen vertoeft. Wil je je kerstboom en versiering echt niet houden? Breng je nepboom, kerstballen en andere decoratie dan naar De Kringwinkel. Of stop alles in een doos en ruil met vrienden, dan geniet je volgend jaar weer van een nieuwe set tweedehands kerstdecoratie!

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction