Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Straffe Kringtalenten in de kijker: Yéléna Kostyuk
Feit: al onze 5.650 Kringwinkelmedewerkers hebben talent. Elke dag verbazen ze ons met wat ze allemaal kunnen. Maar sommigen hebben een wel heel bijzonder talent dat ze niet alleen in hun vrije tijd, maar ook op de werkvloer inzetten.

Nieuwe start

Tot acht jaar geleden had Yéléna nooit geloofd dat ze ooit nog met naald en draad aan de slag zou gaan. Al zeker niet na een proefdag bij Flagbag, waar ze er naar haar gevoel weinig van terechtbracht. Gelukkig voor Yéléna dachten ze er bij De Kringwinkel Okazi anders over en betekende het de start van een mooie, tweede loopbaan.

 

Kazachstan

“Ik leerde stikken op de huishoudschool in Kazachstan. Ik had er blijkbaar aanleg voor en deed het ook supergraag. Na het middelbaar kon ik aan de slag in verschillende fabrieken om kindertextiel, beddengoed, badjassen en dekens te maken. Na de geboorte van mijn eerste zoon stikte ik nog thuis in opdracht van de fabriek, maar na verloop van tijd bleek dit niet meer combineerbaar met de zorg voor ondertussen drie kinderen. Ik moest wel stoppen”, vertelt Yéléna. “Ik heb hier mijn stekje gevonden.”

 

Van vlag tot tas

“Achttien jaar geleden verhuisde ik naar België. De eerste tien jaar kreeg ik in België geen toelating om te werken en zat ik werkloos thuis.” Op een dag raadde een vriendin haar aan om bij Flagbag te solliciteren. Afgedankte vlaggen en zeilen “Ik mocht een proefdag komen werken, was nerveus en vond van mezelf dat ik er niets van bakte. Ik was dan ook stomverbaasd en superblij dat ik toch kon starten. Bij Flagbag maak ik van afgedankte vlaggen en zeilen nieuwe fi etstassen, laptoptassen of andere upcyclingproducten.

"Ik heb hier mijn stekje gevonden"

Ondertussen leid ik ook nieuwe collega’s op in het atelier. Ik hou ervan hen te helpen met mijn kennis en ervaring. Of samen met hen op zoek te gaan naar betere technieken om onze tassen te maken. Ik heb hier mijn stekje gevonden.”

 

Benieuwd naar het werk van Yéléna en haar collega’s?

Neem een kijkje op www.flagbag.be of bekijk Yéléna's verhaal in het filmpje hieronder.

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction