Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Zo beleef je een duurzame festivalzomer
Tickets voor je favoriete zomerfestival? Die heb jij natuurlijk al sinds dag 1 van de ticketverkoop. En de goesting om te gaan? Die is er al minstens even lang. Maar heb je er al bij stilgestaan dat zo’n festival best een grote ecologische voetafdruk heeft? De meeste festivals doen hun best om hun impact op het milieu te beperken. Maar dat is vaak nog niet genoeg. Gelukkig ga jij met de tips van De Kringwinkel een duurzame festivalzomer tegemoet!

So last season

Een goed voorbereid festivalganger is er twee waard. Dat geldt hier natuurlijk ook, maar niet qua ecologische voetafdruk, want door voor aanvang van het festival je duurzame bagage samen te stellen, verklein je die afdruk juist. Nieuw kampeermateriaal bijvoorbeeld? Dat is zo last season. Een tent, slaapzak en kookmateriaal leen je van vrienden of koop je gewoon bij De Kringwinkel. Zelfs voor de aankleding van je kampeerplekje kan je bij ons terecht. En die toffe slingers, klapstoeltjes en picknickdekens zijn volgend jaar nog even leuk. Waarom zou je nieuwe dingen kopen als tweedehandsspullen nog bruikbaar zijn en minstens even cool?

Waarom zou je nieuwe dingen kopen als tweedehandsspullen nog bruikbaar zijn en minstens even cool?
Pak uit met dé festivaloutfit.

Pak uit met dé festivaloutfit

We hebben het al gezegd, en we herhalen het graag: voor de ultieme festivaloutfit moet je bij De Kringwinkel zijn. Modder en stof, plakkerige drankjes en gras: je kleding ziet enorm af op festivals. Het kan dus nooit kwaad om een paar extra feestoutfits in huis te halen. Denk in laagjes en vergeet zeker de accessoires niet: een hoofddeksel en zonnebril voor als het mooi weer is, een regenjasje voor als het regent en toffe laarzen gewoon zomaar. Hippe outfits die festivalproof zijn? Check!

Gespot op de wei: trendsetter

Het allerlaatste werk voor vertrek? De (meestal gratis) app van het festival downloaden zodat je straks geen programmaboekje hoeft te printen. En dan kan je eindelijk lekker duurzaam met trein, bus of fiets naar het festival! Wat je zeker niet mag vergeten mee te nemen op de festivalweide is een herbruikbare beker of een thermosje. Vanaf 1 januari 2020 geldt er immers een verbod op wegwerpbekers. Wie dit jaar kiest voor duurzame alternatieven, is dus eigenlijk een trendsetter. Trouwens, met een brooddoos heb je meteen een duurzame manier om je favoriete vegetarische of biosnack te vervoeren van het snackkraam naar je vaste stek op de wei. Extra duurzaamheidspunten als je je brooddoosje flink leegeet. Maar daar offer je je graag voor op, toch?

Festivalweesjes

De afgelopen jaren kwamen de Belgische festivalgangers in het nieuws omdat ze veel afval achterlaten op de zomerfestivals. Aan jou om het tij te doen keren en het tegendeel te bewijzen! Heb je je kampeermateriaal na het festival niet meer nodig? Geef het dan weg of doneer het aan De Kringwinkel. Zo maak je andere tentloze festivalgangers gelukkig. De Kringwinkel zorgt er trouwens voor dat alle achtergelaten tenten, slaapzakken, parasols en andere festivalweesjes hersteld worden en opnieuw in een Kringwinkel terechtkomen. Zo verkleinen wij op onze manier de ecologische voetafdruk van de zomerfestivals. Nu jij nog!

Heb je je kampeermateriaal na het festival niet meer nodig? Geef het dan weg of doneer het aan De Kringwinkel.
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction