Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
5 tips voor een toffe staycation
Je hebt er weken, misschien zelfs maanden naar uitgekeken en eindelijk is het zover: vakantie! Maar terwijl al je vrienden volop hun koffers aan het pakken zijn, blijven jouw koffers deze zomer op zolder. Jij blijft dit jaar thuis, om welke reden dan ook. Niet getreurd! Ook zonder echt op reis te gaan, ga jij een fijne vakantie tegemoet met onze 5 Kringtips voor een toffe staycation.

1.Neem vakantie tijdens je vakantie

Het laatste wat je doet op je werk voor je op vakantie vertrekt? Je out of office instellen. Maar wat als je dat ook zou doen op je privétoestellen zodra je thuiskomt? Daarom niet heel de vakantie, maar toch zeker een paar dagen. Stel je voor: enkele rustige dagen zonder gsm, niet moeten antwoorden op al die mailtjes en telefoontjes … Gun jezelf 200% rust en sta op zonder wekker, laat die vervelende huishoudelijke taakjes voor volgende week, sleur een luie zetel op je terras en verdrink in dat goede boek dat je onlangs vond in De Kringwinkel. Wedden dat je in geen tijd al die stress achter je gelaten hebt?

Ook zonder echt op reis te gaan, ga jij een fijne vakantie tegemoet met onze 5 Kringtips voor een toffe staycation.

2.Speel toerist in eigen stad

Geloof het of niet: zelfs in het kleinste dorp valt iets te ontdekken. Een staycation is dus de ideale gelegenheid om toerist te spelen in eigen stad. Haal je stalen ros maar van onder het stof en rij eens een rondje in eigen streek. Je zal ervan versteld staan hoeveel nieuwe dingen je ziet in je oude stad als je 35 kilometer per uur minder snel rijdt dan anders. Ben je moe gefietst? Ga dan naar de kruidenier en koop stokbrood, kaas, druiven en een flesje wijn en ga picknicken in het park. Nog een baret op je bol en een streepje zonnecrème onder je neus en je waant je op het Franse platteland.

Je hebt er weken, misschien zelfs maanden naar uitgekeken en eindelijk is het zover: vakantie!

3.Buiten spelen helpt tegen verveling (en vervelende kinderen)

Jonge ouders zullen het beamen: verveling tijdens je vakantie, dat bestaat niet. Tenzij je het hebt over de kinderen natuurlijk. Om een of andere reden zijn ze op dag 2 van de ‘grote vakantie’ al uitgekeken op al hun speelgoed. Gelukkig is er nog zoiets als de tuin, of, bij gebrek aan, het bos. Heb je een wasdraad, -paal of een boom met lage takken? Prima! Met wat oude lakens of doeken en een hoop kussens maak je een tentenkamp om u tegen te zeggen. Wat leuke strips en hun favoriete snacks erbij en mama en papa hebben weer vijf minuten rust. En de durvers? Die kunnen ’s avonds blijven kamperen. Spannend!

4.Organiseer het feestje van ‘t jaar

Spelen in eigen tuin hoeft niet per se alleen iets voor kinderen te zijn. Nodig al je vrienden uit en geef een heus tuinfeest. Versier de tuin in strandthema, inclusief zandbakzand en zwembadje en zet je beste culinaire beentje voor met een zomerse barbecue. Versiering, extra borden en bestek haal je natuurlijk bij De Kringwinkel, maar ook voor entertainment kan je er terecht. Hou bijvoorbeeld een petanque- of kubbtornooi of speel een potje voetbal. Maar echt scoren? Dat doe je met een openluchtfilm op groot scherm (lees: groot wit laken) met zelfgemaakte popcorn en andere versnaperingen. Daar praten ze volgende zomer nog over. En de vakantiegangers? Die blijven volgend jaar gewoon thuis.

Zo heb je de volgende dag meteen een nieuwe activiteit op je staycationagenda!

5.Eerste hulp bij slecht weer

Allemaal leuke plannen, maar wat als het weer niet mee wil? Simpel. Dat tentenkamp? Dat maak je binnen gemakkelijk na met een tafel en wat stoelen. En wie het niet erg vindt om achteraf wat meer op te ruimen, maakt er ineens een hindernissenparcours met kussens en matrassen van (de vloer is lava!). Klaart het echt niet op? Dan organiseer je een bordspelletjestornooi (of een kussengevecht) met al je vrienden (of die van de kinderen). Bedenk zeker ook een leuke prijs voor de winnaar. Een cadeaubon van De Kringwinkel bijvoorbeeld. Zo heb je de volgende dag meteen een nieuwe activiteit op je staycationagenda!

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction