Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Liefde voor de job

Onze medewerkers zijn fier op hun job. En terecht! Want stuk voor stuk staan ze mee aan het roer van de circulaire economie. En elk heeft zijn eigen straf verhaal te vertellen.

Hieronder vind je een greep uit de vele verhalen die op de Kringwinkel-werkvloer leven. Benieuwd naar meer? Kom gewoon eens langs bij De Kringwinkel. En maak ook kennis met onze 5800 andere medewerkers. 

 

 

Mohamed

“Ik ben de spaghetti-man van De Kringwinkel” begint Mohamed. Vier dagen per week eet hij spaghetti, altijd dezelfde en altijd met evenveel smaak. “Mijn vrouw maakt dan ook de beste spaghetti van de wereld!”

Mohamed startte zijn carrière bij 
De Kilomeet
, de outletshop van De Kringwinkel. Ondertussen is hij al adjunct geworden bij De Kringwinkel in Merksem. “Ik hou ervan om met de klanten om te gaan, ze zijn allemaal mijn vrienden! Vroeger werkte ik als schoonmaakhulp, maar dat was veel te eenzaam voor mij.”
Mohamed is dé meubelspecialist van dienst. Hij werkt graag hard en is altijd bezig. “Wanneer ik met pensioen ga, zal ik tijd genoeg hebben om te rusten!”

Meisjes plagen is liefde vragen!

Luc en Sofie leerden elkaar twee jaar geleden kennen in De Kringwinkel Ateljee in Gent. Luc werkte er in het restaurant en Sofie sorteerde de kledij. Maar ook Luc kwam steeds vaker langs in de kledingafdeling, om Sofie te plagen. De collega's hadden al snel door dat hier meer aan de hand was dan vriendschap.

Het was een doos pralines die op Valentijnsdag de vonk deed overslaan. Vandaag vieren Luc en Sofie al hun tweede verjaardag samen! 

Foto: HERW!N, koepel van sociale circulaire ondernemers

Michael

"School is nooit mijn ding geweest. Ik ben gestopt in het 4de middelbaar. Ik was toen 19 en wou gaan werken. Maar na jarenlang gemotiveerd interimjobs doen, had ik nog steeds geen vast werk.”

Uiteindelijk kwam Michael bij het OCMW terecht. Zij hielpen hem aan de slag bij De Kringwinkel Hageland, in het team logistiek.

“Dankzij De Kringwinkel ontdekte ik de multiculturele wereld. Hier werkt iedereen samen ongeacht achtergrond, geloof of origine. Nooit gedacht dat ik in zo een organisatie mijn draai zou vinden.

En ook privé ging het me voor de wind. Een nieuwe relatie en iets later een leuk gezin; ik had eindelijk het gevoel dat ik mijn leven terug op de rails kreeg.

Vandaag heb ik vast werk dat ik graag doe en zie ik mijn vriendin nog steeds dolgraag. Ik ben een fiere papa en pluspapa. Ik volg een opleiding C-chauffeur en in mijn vrije tijd train ik de U8 voetballertjes in Velm. Ik fitness dagelijks en werk aan mijn conditie. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat heb ik nu en wil ik zo houden. Ik voel me goed. De toekomst lacht me toe."

Foto: Comillfo

Jenny

Acht jaar geleden ging Jenny aan de slag in De Kringwinkel. “Ik raakte niet meer aan een job. Tot ze me werk en een opleiding voorstelden en ik in De Kringwinkel Den Azalee in Temse mocht beginnen. En daar vond ik snel mijn draai!”

Jenny ging er van start in de afdeling boeken. En intussen IS ze de boekenafdeling in Temse. “Ik ben nog elke dag verbaasd. Mensen brengen soms splinternieuwe boeken binnen die niet eens gelezen zijn. Ik vermoed dat er veel boeken zijn die ze als ‘fout’ cadeau kregen. Op die manier komt zelfs een fout cadeau via De Kringwinkel nog goed terecht".

Jenny heeft altijd veel ideeën rond de algemene inrichting van de winkel. Bij elke themadag - zoals Valentijn, Halloween of Kerst - tovert ze een geweldige etalage uit haar mouw. Zo kunnen de passanten al vanop straat zien hoe geweldig het er in Temse aan toe gaat. 

Leon

In november liep op Canvas de reeks 'Vijf jaar hier'. In deze pakkende documentaire volgt Phara de Aguirre 5 jaar lang 18 nieuwkomers in België.

Leon Bakhash en zijn gezin was één van hen. In 2015 kwam de familie uit het Syrische oorlogsgebied naar België.

Leon heeft 2 van die 5 jaar bij De Kringwinkel Stroom in Lede gewerkt. Altijd vriendelijk, rustig en met een glimlach.

Waarom het gezin is gevlucht en hoe ze het nu stellen, lees je in dit artikel uit Het Nieuwsblad. De aflevering is intussen helaas niet meer beschikbaar op vrt.nu

Belinda


Belinda begon bij De Kringwinkel Antwerpen toen ze nog een man was. Ze werkte op de herstelafdeling van de grote elektrotoestellen. Al snel schakelde ze over naar de afdeling van klein elektro wegens rugklachten.

Ze speelde meteen open kaart: “Ik ben Belinda, en ik ben transseksueel”. Dankzij haar vast inkomen was het mogelijk om de transitie van man naar vrouw op te starten. “Belinda was ook de naam van mijn pleegmoeder. De vrouw die me voor het eerst echt mezelf liet zijn en die ik voor altijd zal respecteren.” vertelt ze.

Wanneer ze in 2010 de stap zette om Belinda te worden, wilde ze graag een frisse start op een nieuwe afdeling. Zo kwam ze op de bedrijvige textielafdeling van De Kringwinkel terecht.

Belinda hield altijd al van mode en houdt van haar job. Op de textielafdeling is ze de specialist in accessoires. “Maar ik ben nog steeds een techneut ook hoor, die combinatie maakt mij uniek!” zegt ze trots.

Raymond

“Werkstraf klinkt erg negatief”, vindt Raymond. “Ik wist niet goed wat me te wachten stond in De Kringwinkel, waar ik 120 uur aan de slag zou gaan. Ik ging ervan uit dat ik alleen rotte klusjes zou mogen doen, waardoor ik eerst niet kwam opdagen."

"Mijn begeleider wist me te overtuigen. Hij zei dat ik mijn werkstraf niet als een straf moest zien, maar als een kans om iets te doen voor de maatschappij. Dat vond ik mooi en het voelde beter. Op die manier werd mijn straf een keuze.

“Het viel wel mee met die rotte klusjes. Sterker nog: er werd me gevraagd wat ik wilde doen en er werd rekening gehouden met mijn talenten. Op dat moment kwam er net een vacature vrij in De Kringwinkel VITES en ik stelde me kandidaat. Nu werk ik er als verantwoordelijke in een atelier en begeleid er mensen. Soms werken er ook vrijwilligers of mensen die een werkstraf uitvoeren.”

"Lang niet iedereen weet dat ik een werkgestrafte was, maar als ik het ze discreet vertel, reageren mensen heel verbaasd. Het is niet omdat je een werkstraf hebt gedaan dat je leven om zeep is.”

* Raymond is een schuilnaam.

Foto: Jan Locus
Tekst: Weliswaar, welzijns- en gezondheidsmagazine voor Vlaanderen

Lees hier het volledige artikel.

Tim

"Witgoed is altijd mijn passie geweest. Vroeger werkte ik bij een grote elektro-keten als hersteller witgoed bij mensen thuis. Maar door een zwaar rugletsel moest ik plots stoppen met werken. Thuis zitten was echter niets voor mij... Ik sukkelde in een depressie. Ik voelde me nutteloos. Ook financieel was de situatie niet houdbaar. Met een uitkering en een inkomen red je het vaak niet als een gezin van vier."

"Uiteindelijk vond ik een tewerkstelling op maat bij De Kringwinkel Hageland. Hier werkte ik ook als witgoed hersteller maar de werkgever voorzag een ruime werkplaats en voldoende hef- en tilmateriaal voor me. Mijn zelfvertrouwen ging zienderogen vooruit, ik voelde me opnieuw nuttig. Klaar voor meer verantwoordelijkheid."

"Vandaag ben ik coördinator elektro en fietsen. Ik vind het geweldig dat ik mijn passie voor en kennis van witgoed mag doorgeven aan anderen. Ik vind het ook belangrijk dat ik de talenten van mijn collega’s en medewerkers blijf ontdekken en samen met hen op zoek ga naar hun droomjob."

Foto: Comillfo

Mohanad

Mohanad werkt sinds 5 maanden als chauffeur bij De Kringwinkel Opnieuw & Co. In Irak was Mohanad politiek journalist. Maar hij is moeten vluchten met zijn 2 kinderen, nadat de politie zijn vrouw had doodgeschoten uit wraak voor de politieke meningen die hij uitte in de pers.

Hij woont intussen 5 jaar in België, is hertrouwd met een Marokkaanse vrouw en heeft nu 3 kinderen. Hij werkte een tijdje als zelfstandige in de transportsector, maar omwille van corona is hij moeten gaan aankloppen bij het OCMW. En zo kwam hij terecht bij De Kringwinkel.

Hij doet zijn job enorm graag en zit helemaal niet graag stil: "Ik ben enorm dankbaar dat ik terug aan het werk kan nadat ik door corona mijn job als zelfstandige kwijtraakte."

We hopen dat Mohanad nog een tijdje bij ons kan blijven werken. 😊

Foto: De Kringwinkel Opnieuw & Co

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction