Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Opleidingen in de kijker

De Kringwinkel: méér dan een werkplek

Iedereen verdient een eerlijke kans! Op een fijne job met toffe collega’s en mogelijkheden om je talenten voluit te ontplooien. Daar zetten we ons als maatwerkbedrijf elke dag met veel goesting voor in.

Het doel: onze medewerkers klaarstomen voor een mooie toekomst in de reguliere arbeidsmarkt. Met de juiste kennis, vaardigheden en een stevige dosis zelfvertrouwen. Naast werkervaring, bieden we daarom ook een brede waaier aan boeiende opleidingen.

Fietsopleiding

Iedereen goed op (de) weg

Fietsen: het lijkt vanzelfsprekend. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Sommige mensen hebben nooit de kans gehad om te leren fietsen. Daar willen we verandering in brengen. Want fietsen is niet alleen superleuk en gezond; het geeft je ook meer vrijheid én is goed voor de planeet. 


Van verkeersregels tot vlot fietsen

Werknemers kunnen zich gratis inschrijven voor een fietsopleiding. Deze wordt georganiseerd door Stad Antwerpen in sporthal SPRK (Park Spoor Noord). In 4 modules leren deelnemers om veilig met de fiets op weg te gaan. De eerste 3 modules kunnen tijdens de werkuren gevolgd worden. De laatste module is optioneel te volgen in je vrije tijd. 

Elke les omvat een theoretisch en een praktisch stuk. In het theoretisch gedeelte leer je over de verkeersregels, omgaan met stadsverkeer, e.d. Tijdens het praktische deel leer je een fiets onderhouden, veilig op slot zetten en … vlot fietsen natuurlijk. Starten, stoppen, bochten en manoeuvres maken. Eerst in de parkloods, vervolgens in de stad. Steeds onder begeleiding  van ervaren en enthousiaste fietsleraars.


Taalopleiding

Goed gestart met een sterke basiskennis Nederlands

Bij De Kringwinkel Antwerpen hebben we collega’s afkomstig uit 70 verschillende landen. Sommige van hen zijn nog niet lang in België of hebben nog niet de kans gehad om Nederlands te leren. Een basiskennis van het Nederlands is echter fundamenteel om goed te integreren in de maatschappij. Daar willen we onze werknemers dan ook graag bij ondersteunen.

Taalopleidingen met praktische insteek 

In samenwerking met Ligo, Copa, OCMW en CVO Antwerpen organiseren we taalopleidingen voor medewerkers. De lessen kunnen gratis gevolgd worden tijdens de werkuren. We werken steeds met een kleine groep van vaste deelnemers. Daarnaast krijgen sommige werknemers een-op-een taalcoaching om leiding te geven binnen de Kringwinkel of sneller te starten op de reguliere arbeidsmarkt. 

De focus van de lessen ligt hoofdzakelijk op praktisch gebruik van het Nederlands. Dit kan gaan van algemene thema’s (bv. jezelf voorstellen, gesprek voeren met collega’s) tot de actualiteit of specifieke vragen van deelnemers (bv. verlof aanvragen). Daarnaast kunnen ook werkbegeleiders onderwerpen aandragen voor vlotte communicatie op de werkvloer (bv. evaluatiegesprekken). 


pinterest youtube instagram auction