Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Tweedehands kleding

Een duurzame kledingkast

Om je kledingkast duurzamer te maken kan je allereerst minder kleding kopen. Verzorg je kleding goed en herstel indien nodig, dan doe je er langer mee. Maar als je toch graag iets "nieuw" wil, ga dan voor tweedehands kleding. Want eerlijk, er is teveel stuff. Wij geloven vollenbak in opnieuw gebruiken, opnieuw dragen. 

In onze winkels vind je een zeer uitgebreid aanbod aan kwaliteitsvolle, tweedehands kleding voor dames, heren en kinderen.

Kijk ook eens kritisch naar je kledingkast. Zijn er bepaalde kledingstukken die je niet meer aandoet? Geef het dan een tweede leven en breng het naar één van onze Kringwinkels of laat het gratis ophalen.

Hoe bespaar jij met tweedehands kleding?


Voor de productie van kledij is enorm veel water nodig. Het scoren van een nieuwe outfit, bestaande uit een t-shirt en een jeans, staat gelijk aan een waterverbruik van 10.500 liter. Dit komt overeen met 175 keer douchen.

Zo'n outfit levert ook gemiddeld 48.4 kilo CO2 uitstoot op. Dat komt overeen met een autorit van Antwerpen naar Keulen.

Wanneer jij een nieuwe outfit vervangt door een tweedehands exemplaar moet er geen nieuw kledingstuk gemaakt worden. Hierdoor wordt er enorm veel water bespaard, verklein je de textielafvalberg en bespaar je een hoop CO2 uitstoot.

pinterest youtube instagram auction