Menu
Meer over De Kringwinkel
Nieuws
Allereerste Kringboetiek voor senioren in woonzorgcentrum

Kringwinkel komt naar senioren in woonzorgcentrum Zellik

Kringwinkels slaan al langer dan vandaag de vleugels uit om ook op andere plaatsen in de maatschappij een verschil te maken voor kwetsbare doelgroepen. Dekens doneren aan daklozen, laptops inzamelen voor scholieren of Sinterklaaspakketjes samenstellen voor gezinnen die het met minder moeten doen. 

Foto: VRT NWS

Eerste kringboetiek voor senioren

Zo startte ook Kringwinkel ViTeS afgelopen weekend een project op waarbij ze hulp bieden aan een speciale doelgroep. In samenwerking met woonzorgcentrum Spanjeberg van Armonea werd de allereerste kledingshop voor senioren geopend.

Bewoners zijn vaak niet mobiel genoeg om zelf nog te gaan shoppen en hebben er ook geen uitgebreid budget voor. Daarom brengt Vites nu een kleinschalige kringboetiek naar hen.

Woensdag shopdag

De bewoners van WZC Spanjeberg kunnen dus vanaf nu elke woensdag een nieuwe outfit inslaan in deze lokale kledingshop. Afgelopen weekend werd speciaal voor de opening de rode loper uitgerold en konden de bewoners hun eerste koopjes zelf tonen op de catwalk.

Bekijk hier de reportage van VRT NWS:

www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/07/01/opening-kringwinkel-in-woonzorgcentrum-in-zellik/ 

Partnerschap

Het project is een evenwichtig partnerschap tussen de Kringwinkel en het woonzorgcentrum. ViTeS sorteert eerst de kledingstukken die gepast zijn voor senioren. Niet alleen qua smaak, maar ook in functionaliteit. Denk aan hemdjes met lange mouwen als bescherming tegen de zon of kledij die makkelijk zit om naar het toilet te gaan. 

Daarna wordt deze selectie naar het woonzorgcentrum gebracht waar de bewoners voor een prikje een nieuwe outfit kunnen uitkiezen die bij hen past. Het winkeltje zelf wordt dan weer uitgebaat door het woonzorgcentrum. 

"Het is voor onze bewoners, en voor alle senioren uit de buurt, niet altijd evident om te gaan shoppen", zegt Margot De Cauwer, adjunct directeur van het WZC Spanjeberg. "Voor rolstoelgebruikers moeten we speciaal vervoer aanvragen, en dat is best prijzig."

 

Meer van dat?

Als het project aanslaat, wil het woonzorgcentrum en Kringwinkel ViTeS het idee zeker nog verder gaan uitrollen.

"Een inclusieve maatschappij waaraan iedereen op elk gebied kan deelnemen, daar gaan we voor", stelt Luc Daelemans, directeur van Kringwinkel ViTeS.

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction