Menu
Meer over De Kringwinkel
Nieuws
Het Warmste Huis krijgt opnieuw het warmste interieur

Het Warmste Huis krijgt opnieuw het warmste interieur

Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen. Daarom vlamt De Warmste Week dit jaar voor een veilige plek voor ieder kind en elke jongere. En ook de Kringwinkel vlamt mee.

Het warmste interieur

Van 18 tem 24 december strijkt het warmste huis neer in Brugge. En het interieur van het Warmste Huis komt dit jaar recht uit onze Kringwinkel van Brugge. Het bedrag van alle tweedehands meubels en decoratiespulletjes ter waarde van 2711 euro doneren we nadien aan de projecten uit het De Warmste Week-fonds.

Kringwinkel vlamt voor opgroeien zonder zorgen

Kringwinkels zetten zich elke dag in om kansen te geven aan mensen en spullen. Door onze medewerkers een duurzame job te geven, laten we ook hun kinderen opgroeien zonder zorgen.

Uit onderzoek blijkt immers dat als een kind opgroeit in een gezin waar de ouders niet werken, het risico op armoede groter is dan in een gezin met werkende ouders. In Vlaanderen leeft­ 69% van alle kinderen die opgroeien in een gezin waar niemand werkt onder de armoedegrens.

De warmste acties van de Kringwinkels

Samen met alle Kringwinkels gaan we dit jaar vlammen om onze jongeren de toekomst te geven die ze verdienen. In het geval van De Warmste Week nemen we dat heel letterlijk. We doneren niet alleen de waarde van alle spullen van het Warmste Huis aan één van de goede doelen, maar zetten ook onderstaande acties op poten

Kringwinkel Brugge

  • Alle medewerkers kregen een waakvlamspeldje van de Warmste Week
  • De opbrengst van de ‘honesty bar’ tijdens het openingsweekend van de nieuwe Kringwinkel Seafront en pop-up winkel in Brugge gaat naar de Warmste Week.
  • We schenken kerstmateriaal aan armoedeorganisaties, die dit dan verdelen via hun voedselbanken.

 

Kringwinkel Vites in Vilvoorde en Leuven

  • Wij ondersteunen een Freinetschool met “knutselgerief”. Wij schenken oude tassen en mokken met een oor aan. Zij gaan er voederkopjes voor vogeltjes van maken en die dan verkopen voor de Warmste Week.

 

Kringwinkel De Cirkel in Brecht

  • Actie ‘Knuffels voor Kids’. We verkopen aan de kassa’s allerlei knuffels en mensen kunnen ook een virtuele knuffel schenken door een vrije gift te doen.

 

Kringwinkel Kust  

  • We werken samen met www.bazarcezar.be, een ambitieuze dame die tweedehandskledijpakketten voor kinderen tussen 0 en 10 jaar maakt en verdeelt.  Bij elk kinderkledijpakket, dat verkocht wordt in de winkel van Oostende, wordt er 1 gegeven aan de organisatie https://wereldvanwarm.be/visie/ die dat dan bezorgen aan de gezinnen, die het het meeste nodig hebben.
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction