Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
10 tips om je kot te pimpen

Het academiejaar gaat bijna terug van start! Hoog tijd dus om je kot in te richten en de perfecte kans om eens bij je dichtstbijzijnde Kringwinkel binnen te springen. Wedden dat je sowieso leuke spullen vindt om je kot om te bouwen tot een gezellig stulpje? Hierbij alvast onze tips om jouw kot te pimpen.

Tip 1: Gebruik lichte kleuren

Door gebruik te maken van lichte kleuren zorg je er automatisch voor dat de ruimte er groter uitziet. Geef je kot dus een likje witte verf of kies voor licht gekleurde meubels. Voor je het weet waan je jezelf in een loft.

Tip 2: Maak gebruik van hoogtes

In de hoogte is er vaak vrije ruimte die niet wordt benut en gewoon verloren gaat. Met een beetje creativiteit kun je die perfect gebruiken om je spullen op te bergen. Een grote boekenkast is vaak duur. Waarom dus je boeken niet op een paar wandplanken in de hoogte zetten?

Tip 3: Geef je spullen verschillende functies

Het is niet altijd even makkelijk om plek te vinden voor al die spullen in je kot. Wil je iets kopen? Denk dan eerst even na over waarvoor je het allemaal kan gebruiken. Die gieter om je planten water te geven kan ook een mooi decoratiestuk zijn. Dat nachtkastje naast je bed dient misschien perfect als bureau overdag.

Tip 4: Negeer geen enkele open ruimte

Elke ongebruikte ruimte heeft potentieel. Gebruik een leegstaand hoekje om er een kastje neer te planten, of zet er een kapstok voor je jassen. Teken de indeling van je ruimte goed uit.

Tip 5: Besteed aandacht aan opslagruimte

Een kot oogt al snel rommelig als je overal spullen laat rondslingeren. Dit kan je verhelpen door stiekeme opslagruimte te gebruiken. Verstop manden of dozen in een open kast of kies voor zetels met vrije opslagruimte onder de kussens.

Tip 6: Gordijnen to the rescue

Kijk verder dan de standaard gordijnen of rolluikken van je kot. Zorg voor lange gordijnen die tot aan de grond komen. Zo lijkt de ruimte hoger. Kies bewust voor gordijnen die matchen met de rest van de ruimte en een extra touch geven aan je stulpje. Of bedek die lelijk kale muur met een fris gordijntje!

Tip 7: Denk niet te groot

Laat je niet vangen en kies geen supergrote meubelen als je ruimte zeer beperkt is. Ga eerder voor klein meubilair. Je zal je direct in een grotere ruimte wanen!

Tip 8: Zorg voor helderheid

Je ruimte komt volledig tot zijn recht als deze helder overkomt. Licht geeft een gevoel van warmte en verwelkoming. Dit kan op verschillende manieren. Laat het natuurlijke licht binnen door je gordijnen open te houden overdag. Hang een spiegel zodat het licht weerkaatst, of kies voor glazen meubilair.

Tip 9: Ga voor mobiel

Kies voor meubelen op wieltjes of zet er zelf wieltjes onder. Ben je de indeling van je kot beu, dan kost het maar een paar seconden tijd om alles te veranderen!

Tip 10: Zorg voor groen

De voordelen van een plant in je kot zijn eindeloos. Ze zorgen voor een frisse lucht, verminderen de stress en kunnen zelfs lawaai dempen. Visueel is het natuurlijk ook een voordeel; een mooie plant maakt je kot helemaal af! En waarom niet eens een plant boven je hoofd hangen? Ze water geven is dan misschien een iets grotere uitdaging, maar hey, je moet iets overhebben voor het hipste kot in town, toch?

Waar wacht je op? Haast je naar je dichtstbijzijndste Kringwinkel en zoek naar de perfecte spullen voor je kot die extra touch te geven!


Deel deze pagina:
Verwante artikels
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction