Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Gluren in de kar

Het is toch een mooi concept: spullen hergebruiken verder bouwen aan het leven van spullen met een rijke geschiedenis.

Wie zijn die mensen die naar De Kringwinkel komen, waarom komen ze en wat kopen ze? Wij gingen eens gluren in de winkelkar van onze klanten in Mechelen en Eeklo.

Tegen de verspilling

Manfred is net verhuisd en hij had nog een bed nodig voor zijn zoon. "Het ziet er een stevig ding uit," klinkt het, "en die matras is precies nog nieuw."

Manfred ergert zich enorm aan de wegwerpmaatschappij en daarom is hij zeker blij dat hij het in De Kringwinkel kon kopen. Door hier te kopen gaat hij op zijn eigen manier verspilling in onze wereld tegen. Je mag op beide oren slapen, Manfred.

Het werk mee naar huis nemen

Een oude schoolbank kon niet ontbreken in het interieur van leerkracht Elien. Na lang zoeken op allerlei tweedehandssites, vond ze er eindelijk eentje in De Kringwinkel (boven). En deze mooie spiegel kan ze ook niet laten liggen, al weet ze wel nog niet waar ze hem gaat hangen.
"Elien vindt het leuk om oude spullen te combineren met iets moderns," zegt haar mama Kathleen die vroeger nooit een Kringwinkel zou binnenstappen. "Mijn generatie stond daar nogal twijfelachtig tegenover. Elien is er in geslaagd om mij mee te doen kringen." Bedankt om jouw mama te leren kringen, Elien!

Samen plezier maken

Ingrid en Marcella (onder) zijn verslaafd aan kringen. Het is voor hen een echte hobby geworden. "Een Kringwinkeluitje wordt natuurlijk altijd afgesloten met een gezellige lunch waarin we elkaar vol enthousiasme informeren over onze aankopen."

Hun outfits van vandaag komen integraal van De Kringwinkel (behalve het ondergoed). "Dagelijks krijgen we complimentjes over onze outfits. Ons huis ziet er trouwens ook al een beetje uit als een heuse Kringwinkel. Misschien moeten we de volgende keer een blog schrijven over 'Gluren in het huis'?"

Elke week iets nieuws

Yvonne kan je regelmatig in een Kringwinkel vinden. "Minstens 1 keer per week komt ik snuisteren naar spullen met een verhaal. Ik heb geen nood aan spiksplinternieuwe producten zonder karakter." In haar mandje? Meestal boeken over interieur, gedichtjes en andere literatuur waar ze 101 ideeën uit haalt.


Als fitte en jonge oma belanden er ook speeltjes in de kar. "Vandaag vond ik een beker met de Miekes uit Jommeke erop. "Zo noem ik de tweelingsmeisjes van mijn zoon." Yvonne verwent ook ineens haar toekomstig kleinkind, want ze koopt al spulletjes voor deze kleine spruit die nu nog in de buik zit.

Ook zin gekregen om te kringen?

Zoek dan snel een Kringwinkel in je buurt en laat je helemaal gaan ;-)!

Deel deze pagina:
Verwante artikels
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction