Menu contact
Gratis ophaling: 056 23 29 40
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
De Kringloopwinkel

Bezoek ons tijdens Open Bedrijvendag

Wil je een unieke blik achter de schermen van de werking van maatwerkbedrijven De Kringloopwinkel, Constructief en Team Groen? Breng ons op zondag 1 oktober een bezoek tijdens Open Bedrijvendag. Je zal onder meer ontdekken wat er gebeurt alvorens de ingezamelde spullen een nieuw leven krijgen in de rekken van De Kringloopwinkel.

Aan Warande 9 in Heule zijn de centrale diensten, het magazijn, de textielsortering, elektrohersteldienst… van De Kringloopwinkel gevestigd. Hier wordt er dagelijks hard gewerkt om alle ingezamelde spullen te verwerken, stockeren en in de winkels te krijgen. Dit alles met medewerkers die anders moeilijk of geen job zouden vinden. Samen streven we naar meer lokaal hergebruik, minder afval en kansen voor iedereen.

Constructief

In hetzelfde gebouw is Constructief gevestigd, een maatwerkbedrijf met expertise in interieur, serieproductie en plaatsing. Het bedrijf realiseert unieke en hee diverse projecten.

Team Groen

Warande 9 is eveneens de uitvalsbasis van Team Groen, dat instaat voor groenonderhoud en ecologisch natuurbeheer in opdracht van openbare besturen, organisaties en bedrijven.

Mobiel

Fietsencentrum Mobiel is het derde maatwerkedrijf van Deltagroep en is gelegen in het centrum van Kortrijk. Naar aanleiding van Open Bedrijvendag geven we in gebouwen aan Warande 9 in Heule wel een inkijk in de werking van Mobiel.

Praktisch

Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 1 oktober krijg je een bijzonder inkijk op de activiteit van deze maatwerkbedrijven.

Kom langs tussen 10 en 17u aan Warande 9 in Heule voor een onvergetelijk bezoek. De rondleiding starten kan tot 16u30. Voor de kinderen is er een fijne zoektocht met lekkere beloning. Parkeren kan in de directe omgeving van het gebouw en op wandelafstand aan het Lagaeplein in Heule.

Student, niet genoeg met €5 korting? Win dan een kotinrichting!

Tot 15 oktober kan je als student €5 korting bij De Kringloopwinkel scoren. Als dat geen coole start van het nieuwe academiejaar is. Volstaat het niet? Je kan ook nog een kotinrichting twv €100 winnen. 

Studentenjob gedaan en alles al weer opgedaan op septemberreis? De studentenactie is een goeie remedie tegen de lege portefeuille. Tot 15 oktober geven we studenten een eenmalige korting van €5 op een aankoop in onze winkels. En daarvoor kan je echt wel al leuke spulletjes kopen. Veel moeite hoef je er ook niet voor te doen: registreer je online en ga langs in een van onze winkels.

Win je kotinrichting

Er is meer: in zowel HOWEST, Vives en Kulak valt er een waardebon van €100 te winnen. Daarmee kan je toch al aardig wat kopen voor een ultra vintage kotinrichting, outfit… Mocht je je afvragen wat je zoal kan kopen in De Kringloopwinkel: ga zeker eens lang en ontdek onze fantastische en duurzame spullen.

De actie is voorbehouden voor studenten, de actievoorwaarden vind je op het registratieformulier.

 

De Kringloopwinkel ‘pops up’ in hartje Waregem

Van vrijdag 22 september tot en met zaterdag 18 november opent De Kringloopwinkel een pop-upwinkel in de Stormestraat 31 in hartje Waregem. Wie de komende twee maanden duurzaam wil shoppen weet dus waar zij of hij terecht kan. De pop-up kringloopwinkel is eveneens open op zondag 1 oktober, naar aanleiding van het Waregemse shoppingweekend.

De Kringloopwinkel verrijkt dus tijdelijk het Waregemse winkelaanbod en dat in het hartje van het handelscentrum. Dit is mogelijk dankzij de inspanningen van het Waregemse stadsbestuur, dat ons de kans gaf om de pop-up te openen.

Tweedehandskledij en klein gerief

Het accent van aanbod in de winkel ligt op kledij, schoenen en accessoires. Maar je kan er ook terecht voor boeken en kleine spullen zoals huisraad en decoratie. Wie wel vaker langsgaat in De Kringloopwinkel weet dat je altijd wel een koopje kan doen.

Sociale tewerkstelling

De Kringloopwinkel bevordert als maatwerkbedrijf onder het motto ‘Nieuw is zo passé’ het lokaal hergebruik van spullen, door ze plaatselijk in te zamelen, sorteren en te verkopen via zijn winkels.

De opbrengst van deze activiteit – dus ook van de pop-up – wordt geïnvesteerd in de sociale tewerkstelling van mensen die anders geen of heel moeilijk een job vinden. Hiermee maken we ook het verschil met andere tweedehandswinkels.

De Kringloopwinkel pop-up is gelegen aan de Stormestraat 31 in Waregem en is open van 22 september t.e.m. 18 november.
Welkom van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 – 18.00u. Uitzonderlijk ook open op zondag 1 oktober!

Boek nu zelf je gratis ophaling

Wens je herbruikbare spullen te schenken aan De Kringloopwinkel? Dan kan je deze nu zelf online boeken op het tijdstip dat je het beste uitkomt.

Onze gratis ophaaldienst komt graag je spullen aan huis ophalen. Om een afspraak te maken kan je onze planningsdienst contacteren op 056 23 29 40 en planning@deltagroep.be. Maar voortaan kan je nu ook zelf een online ophaling inplannen. Je geeft dan je naam en adres op, evenals de spullen die je wenst te laten ophalen. Ten slotte geef je ook aan welk tijdstip je het beste schikt.

Wat kan je schenken?

Wij gaan op zoek naar ‘n nieuw lief voor je oud gerief. Dat nieuw lief wil ook betalen voor je tweedehandsspullen, weliswaar als deze nog in goede staat verkeren. Lees dus zeker eerst wat je kan schenken en in welke staat je spullen dienen te verkeren.

 

Ontdek de workshops upcycling van RecupHub

Spullen langer laten meegaan kan op vele manieren. Door ze te herstellen bijvoorbeeld, maar ook door de kwaliteit ervan te verbeteren of ze een andere functie te geven. Al deze mogelijkheden komen aan bod tijdens de workshops van RecupHub, het initiatief voor levensduurverlenging van spullen van De Kringloopwinkel. Ontdek het overzicht van onze workshops, Repair Cafés, lezingen… en schrijf je in!

Gratis ophalingen

Heb je herbruikbare spullen die je wilt schenken? Je kan altijd een gratis ophaling aanvragen. Contacteer ons op 056 23 29 40. Een voorbereid M/V is er twee waard: lees eerst even welke informatie we van je nodig hebben. 

Ontdek onze Kringwinkels
Doorniksesteenweg 185
8580 Avelgem
Kortrijkseweg 346
8791 Beveren-Leie
Gentsesteenweg 176
8500 Kortrijk
Kortrijkstraat 448
8930 Menen
Rijselstraat 1
8930 Menen
Menenstraat 308
8560 Wevelgem
Avelgemstraat 188
8550 Zwevegem
Groeningelaan 6
8500 Kortrijk
youtube instagram