Menu
Meer over De Kringwinkel
Nieuws
De Kringwinkel, de warmste winkel

De Kringwinkel, de warmste winkel

Het hele jaar door

Net als vorig jaar, hebben De Kringwinkels dit jaar opnieuw hun beste beentje voorgezet om de temperatuur wat op te krikken. Het resultaat: geen hogere energiefactuur, wel een klein vlammetje in de maatschappij. Via verschillende solidariteitsacties steken we wie het moeilijker heeft in onze maatschappij een hart onder de riem.

Vlaams Brabant

De Kringwinkel ViTeS ondersteunt elk jaar initiatieven in de winteropvang. Vanaf mid november organiseren we een inzamelactie van dekens voor dak- en thuislozen. 

Een aantal schenkingen die we dit jaar deden:

 • Februari: schoenen voor het Asielcentrum Overijse.
 • April: onderdelen voor de nieuwe fietsherstelplaats van Samenlevingsopbouw.
 • Augustus: via scholen en OCMW’s schonken we schoolgerief aan kansarme kinderen. Dit jaar lanceerden we de actie en die was meteen een groot succes. 
 • Oktober: op vraag van OCMW Leuven deden we een samenwerking in het kader van Werelddierendag: we hebben knuffels voor dieren van mensen in armoede geschonken. 

Daarnaast steunt ViTeS ook op een structurele manier goede doelen: 

 • Partner-cadeaubon van De Kringwinkel: organisaties als OCMW’s en Fedasil kunnen bij ons cadeaubonnen aankopen aan 5 euro per stuk. Wij verhogen dit bedrag met 20%, 1 euro dus. De totale aankoopwaarde van de bon wordt op die manier 6 euro. Enkel de verzilverde bons factureren we.
 • Anonieme cadeaubon: iedereen kan een anonieme cadeaubon kopen in onze winkels. Je kan die bon met een boodschap personaliseren als je dat graag doet. Wij geven die bonnen dan aan organisaties die zich bekommeren om mensen die het moeilijker hebben. En dat doen we al heel lang. Jan Leyers kocht ooit het eerste exemplaar. :-)
 • Aan OCMW’s schenken we materialen om noodopvang in te richten.
 • We steunen het project Boekentillen in Leuven.
 • Huizen van het Kind: speelgoed en knutselgerief.
 • Studenten in opleiding (vb. kleuteronderwijs) kunnen altijd bij ons terecht.
 • Jonge kunstenaars mogen langskomen voor hun creatieve projecten.

 

Gent

Bij De Kringwinkel Ateljee krijgen mensen die het financieel moeilijk hebben terecht het hele jaar door korting of gratis noodhulp. Dit verloopt in samenwerking met professionele hulpverleners zoals OCMW en CAW.

Gent

De Kringwinkel Open Plaats ondersteunt ook het hele jaar door kwetsbare mensen via voedselsteun en verzorgingsproducten. Dit gebeurt dankzij giften én de opbrengst van deze Kringwinkels.

Open Plaats zet ook in op structurele ondersteuning: informeren over rechten, begeleiden en bemiddelen. In deze periode zijn er ook kerstcadeaus, mutsen en sjaals en hebben we extra aandacht voor hoe het gaat met mensen. 

Brugge

De Kringwinkel ’t rad heeft dit jaar een tiental palletten aan kerstgerief opzij gehouden om te schenken aan verschillende (armoede)organisaties uit de regio Jobkracht 10, Vincentius, OC Wingene en Sociaal Huis Beernem/vzw De Notenkraker.
Zij hebben op hun beurt hun cliënteel uitgenodigd om spullen te komen uitzoeken zodat ze bij hen thuis een kerstsfeer zouden kunnen creëren. 

Mortsel

De Kringwinkel Opnieuw&Co heeft ook dit jaar een aantal initiatieven gesponsord:

 • shopjewarm.be: voor de Warmste Week gaven we een geschenkbon zodat ze bloempotjes en ander materiaal konden kopen bij ons. 
 • Plastieken bloemen voor burgerinitiatief #RedTram7 in Mortsel om uit te delen met Valentijn
 • Kommetjes en mandjes voor dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren (via een ex-collega van Opnieuw & Co)
 • 5 karren knuffels voor het Ketnet-programma Homo Universalis
 • Bordspelletjes, speelgoed en knuffels voor een Speelotheek in Lier

 

Antwerpen

Tussen 14 en 19 december organiseert De Kringwinkel Antwerpen samen met Curieus The Empty Shop. Zoals de naam al zegt starten we met een lege winkel. Zes dagen lang kan iedereen zijn kwalitatieve kleding komen doneren en aansluitend ook komen shoppen. En dat allemaal met één doel voor ogen: een eerste Belgische werkervaring voor vrouwen

Ruaa is één van die vrouwen. Ruaa is van opleiding advocate. Ze komt uit Irak en woont nu 4,5 jaar in België. Sinds kort werkt ze in De Kringwinkel in Schoten. Deze werkervaring zorgt ervoor dat Ruaa de Nederlandse taal verder kan leren en daarmee kan ze in de toekomst een opleiding volgen. Ze wil graag als bediende aan het werk.


Meer info: www.emptyshop.be

De inzameling was een groot succes: 4872 stuks werden gedoneerd, daarvoor kwamen 427 klanten shoppen, goed voor een verkoop van 859 stuks! Dit alles bracht 14.334 euro op. Lees hier meer.

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction