Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
De helden van de ophaalploeg
73.000 ton. Zoveel spullen zamelt De Kringwinkel elk jaar in bij mensen, organisaties en bedrijven. Gelukkig kunnen we rekenen op onze goed geoliede ophaalploegen. Hun missie? Zo veel mogelijk spullen van de afvalberg redden en een tweede (of derde, vierde…) leven schenken. Benieuwd hoe dat eraan toe gaat? Beleef hier een werkdag in het leven van Tony, een van onze helden van de ophaalploeg.

50% mens + 50% koffie = 100% superheld

Chauffeur Tony werkt al bijna 20 jaar bij De Kringwinkel. Zijn dag begint steevast om 7u30 met een stevige kop koffie. Goed wakker zijn is natuurlijk essentieel als je de baan op moet, maar pauze is ook een goed excuus om nog een kopje koffie te drinken en bij te praten met de collega’s. Door zijn koffiepauzes kent Tony ondertussen alle collega’s uit de verschillende winkels. Of hoe koffie helden samenbrengt, over de diensten en vestigingen heen.

Chauffeur Tony werkt al bijna 20 jaar bij De Kringwinkel.
Eenmaal op de baan doet Tony meer dan alleen spullen ophalen.

Helden halen én brengen

Eenmaal op de baan doet Tony meer dan alleen spullen ophalen. Intern transport om kringdingen van het magazijn naar De Kringwinkels te brengen hoort er ook bij. Als een Kringwinkel bijvoorbeeld huisraad nodig heeft, vervoeren Tony en zijn collega’s alles van het magazijn naar de winkel. Omgekeerd brengt de ophaalploeg geschonken spullen naar het centraal magazijn. Wanneer om 12u30 alles uitgeladen is, komt Tony met een stevige boterham weer op krachten tijdens de middagpauze.

Alles behalve eenzaam

Onze helden gaan steeds op pad met een chauffeur en minstens één bijrijder. Dat is best gezellig, maar het is vooral handig als er zware voorwerpen moeten getild worden, zoals de zetel die Tony vanmiddag moet leveren bij een klant. Natuurlijk komen onze Kringwinkel-helden bij ophalingen vaak in contact met mensen. Nee, de helden van de ophaalploeg zijn helemaal niet eenzaam.

Onze helden gaan steeds op pad met een chauffeur en minstens één bijrijder.
Medewerkers van de ophaalploeg moeten dus sociaal en flexibel zijn.

Superhelden, met de S van Sociaal en Superflexibel

Medewerkers van de ophaalploeg moeten dus sociaal en flexibel zijn. Dat is erg handig wanneer ze voorwerpen moeten weigeren die niet meer herbruikbaar zijn. Dan moeten ze vriendelijk kunnen uitleggen waarom. Enneuh, de medewerkers van de ophaalploeg zijn stiekem allemaal puzzelkrakken. Als ze rond 16u00 terugkeren naar het magazijn en alles uitgeladen hebben, moeten ze de leveringen voor de volgende dag zo efficiënt mogelijk in de vrachtwagen stapelen. Zo kunnen Tony & co de volgende dag weer zo veel mogelijk spullen redden! Echte superhelden zijn het, de jongens van de ophaalploeg.

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction