Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Opgeruimd staat netjes en brengt rust in je hoofd

Potjes, boeken, ditjes en datjes … Een mens verzamelt wat. Kriebelt het bij jou ook jou om aan de lenteschoonmaak te beginnen, maar ben je niet goed in weggooien? Hieronder geven we je een aantal tips mee van 'professional organizer' Nele Colle om het op de juiste manier aan te pakken. 

“Opruimen is eigenlijk heel makkelijk, alleen eraan beginnen is moeilijk."

Soort zoekt soort

Uitmesten die handel! Maar hoe pak je dat aan?

"Als je het een jaar niet hebt gebruikt, kan het weg." Het is de mantra van Nele Colle.

“Ik ga altijd op dezelfde manier tewerk: eerst raap ik alles van dezelfde soort bij elkaar. Alle boekjes, plastic potjes of kleedjes verzamel ik op één plek in huis. Dan bekijk ik met mijn klanten wat ze willen houden of wegdoen. De regel? Als je het een jaar niet hebt gebruikt, kan het weg. Daarna organiseren we wat er overblijft."

Een goede organisatie is dé sleutel tot meer rust. En organiseren, dat kan je leren. "Iedereen kan opruimen, de kunst is om categorieën te maken. Wat hoort bij wat? Door te rangschikken, krijg je overzicht en kun je het beter bewaren."

Geven is het nieuwe nemen

Opgeruimd: check! En de spullen die uit de boot vallen? “Die kan je verkopen, maar ik schenk ze liever weg. Ik ben een gever: het doet me plezier er anderen blij mee te maken. Op mijn website vind je een kaartje met alle adressen waar je spullen kwijt kunt. Uiteraard staan de Kringwinkels erbij. Ik ben kind aan huis, ik zet vaak een berg spullen af. Meestal van klanten, die ik soms ook meetroon.”

“Ik belandde er eens met een oudere redacteur die z’n boekenkast wou opruimen. Na veel moeite kon ik hem overtuigen om wat boeken naar de Kringwinkel te brengen. We namen nog een kijkje in de winkel, hij geloofde zijn ogen niet. ‘Nu maak je het mij onmogelijk!’, riep hij. ‘Eerst m'n boeken weggeven en mij dan naar een schatkamer brengen!’” (lacht)

Kortom: het helpt om vaker ‘neen’ te zeggen. Of om spullen weg te geven en te delen. Meer doen met minder, daar word je blij van.

 

Meer weten? www.nelecolle.be

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction