Menu contact
Gratis ophaling: 053 78 61 73
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Stroom zet medewerkers op de fiets
 

Stroom vzw en MAAAT geven het goede voorbeeld en zetten in op duurzame mobiliteit. Vorig jaar organiseerden we een bevraging om het woon-werkverkeer van onze medewerkers in kaart te brengen. Daarbij onderzochten we of het mogelijk is om dit traject naar het werk (volledig of deels) met de fiets te doen.

Vaak is de afstand vanaf het treinstation of de laatste kilometer vanaf de bushalte er net te veel aan en kiezen de medewerkers voor de auto. Niet milieuvriendelijk en bovendien een dure optie.
Dankzij het Pendelfonds, een initiatief van de Vlaamse overheid, kunnen we nu gebruik maken van een subsidie voor een fietsdeelssysteem. Op deze manier willen we medewerkers aanmoedigen om de laatste kilometer naar hun werk al fietsend te overbruggen.

Stroom heeft gekozen om circulaire e-bikes aan te kopen bij Mo-Cyclette, een maatwerkbedrijf uit Lokeren. MAAAT maakt gebruik van de klassieke stadsfiets van de Fietserij. Elke medewerker kan gebruik maken van deze fietsen. Uit de bevraging bleek ook dat een aantal medewerkers nood heeft aan het volgen van fietslessen. Om dit optimaal te kunnen doen, krijgen 2 medewerkers van Stroom een opleiding in het aanleren van fietsen.

Met dank aan de Provincie Oost-Vlaanderen.

Deel deze pagina:
Overzicht
instagram