Menu
Meer over De Kringwinkel
Meer dan tweedehands

Meer dan tweedehands

Kringwinkel is niet zomaar een tweedehandswinkel. Uiteraard vind je in de 132 Kringwinkels over heel Vlaanderen leuke, originele en betaalbare tweedehandsspullen. Maar door herbruikbare spullen in te zamelen en te verkopen verkleinen we ook de afvalberg. Bovendien bieden we werkgelegenheid aan mensen die het moeilijk hebben om een job te vinden op de gewone arbeidsmarkt.

Tweedehands, goed voor het milieu en voor mensen.

Tweedehands, goed voor het milieu

Bij Kringwinkel kan je terecht met al je herbruikbare goederen. Je brengt ze zelf of we halen ze gratis op bij je thuis. Dat is goed nieuws voor de strijd tegen de afvalberg. Door je spullen aan Kringwinkel te geven of tweedehands te kopen, geef je ze niet enkel een tweede leven, maar voorkom je ook dat er nieuwe goederen worden geproduceerd. Zo besparen we met de kringloopsector maar liefst 84.000 ton CO2 per jaar.

 

Tweedehands, goed voor mensen

Een tweedehandswinkel uitbaten zonder mensen is natuurlijk niet mogelijk. Niet iedereen heeft het even gemakkelijk om werk te vinden. Kringwinkel wil daar graag iets aan veranderen en biedt sociale tewerkstelling. De meeste van onze 6.151 medewerkers hadden net dat tikje minder geluk op de arbeidsmarkt. Ze spraken een andere taal, hadden niet het juiste diploma of waren lang werkloos. In onze tweedehandswinkels krijgen ze een opleiding, goede begeleiding, een job op maat, maar vooral een nieuwe kans. Zo vinden ze terug hun eigenwaarde en begint voor hen een nieuwe toekomst.

Tweedehands, goed voor je budget

Tweedehands winkelen moet ook betaalbaar blijven. Kringwinkel heeft daarom goedkope spullen voor iedereen. Dat maakt winkelen extra leuk, ook voor mensen met een beperkt budget. Bij ons kan je snuisteren tussen unieke spullen tegen betaalbare prijzen. Elke dag weer komen er nieuwe dingen binnen. Vaak langskomen is dus de boodschap om Kringwinkelschatten te vinden! Want: wie kring, die wint!

tweedehands tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehandsspullen tweedehandswinkels
tweedehands tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehandsspullen tweedehandswinkels
youtube instagram shop auction