Menu
Meer over De Kringwinkel
Onze tweedehands artikelen
Vintage en retro

Vintage en retro

Ben je fan van alles wat retro is? Of ben je eerder verzot op vintage? Of wacht, op allebei? Ben je even in de war? Je bent niet alleen. Het onderscheid tussen deze twee is niet altijd even duidelijk. Wij scheppen graag wat licht in de duisternis en leggen je uit wat deze twee begrippen nu eigenlijk betekenen.

Wat is het verschil tussen vintage en retro?

De termen vintage en retro worden vaak met elkaar verward. En terecht, want is vintage nu retro of is retro vintage? Eigenlijk zit het onderscheid tussen deze twee woorden vooral in de authenticiteit van het product. Alle originele stukken van vroeger zijn vintage. Alles wat effectief tussen de jaren ‘50 en ‘80 gemaakt werd, valt onder deze categorie. Spreekt men over retro, dan bedoelt men nieuwe producten die in een oude stijl nagemaakt zijn. Retro is meestal een mix tussen moderne en traditionele elementen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een beroemdheid gespot wordt met een vintage handtas. Al snel zullen kledingketens op de kar springen om deze handtas na te maken en te verkopen aan het grotere publiek. Koop je dit accessoire bij één van de ketens, dan heb je een retro handtas gescoord. Vind je een origineel stuk van vroeger in De Kringwinkel? Dan heb je een vintage stuk in handen.

Vintage en retro op onze Retrodag

Ben je zelf een vintage- en/of retrofan? In De Kringwinkel vind je elke dag wel iets unieks, maar het wordt nog beter: elke tweede zaterdag van maart houden we onze jaarlijkse Retrodag! Op die dag vind je er nog meer dan anders retrospulletjes van de fifties tot en met de nineties. En dat allemaal overgoten met leuke randanimatie. Laat je restylen tot een fifties queen, zet een danspasje op golden oldies of smul van pudding zoals je oma hem maakte. De opbrengsten van die dag gaan trouwens integraal naar de tewerkstelling van ons personeel. Tweedehands shoppen voor het goede doel, als dat niet leuk is?

Ontdek vintage en retro in De Kringwinkel

We hebben natuurlijk niet alleen op de Retrodag leuke vintage- en retrospulletjes in ons assortiment. Bij De Kringwinkel kan je het hele jaar door je hartje ophalen. De Kringwinkels bulken van de nostalgische hebbedingen. Speelgoed van Fisher Price, chique handtassen, unieke platen of kleurrijke jurkjes… Eigenlijk is het het hele jaar door een beetje Retrodag bij De Kringwinkel. Kom gerust snuisteren tussen onze rekken, je zal vast iets vinden naar jouw smaak! De echte vintagestukken zijn vaak iets duurder, maar hey, het zijn dan ook echte pareltjes waar je niemand anders mee zal zien. En de opbrengt is trouwens extra positief voor onze sociale tewerkstelling. Wacht dus niet langer en kom langs bij een Kringwinkel in jouw buurt!

Vintage en retro retro Vintage vintage handtas retro handtas
Vintage en retro retro Vintage vintage handtas retro handtas
youtube instagram shop auction